Ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό με τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την πρόληψη της λοίμωξης Covid-19 στους πολίτες 60 ετών και άνω, απηύθυνε χθες Δευτέρα (12/09) η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Μαρία Θεοδωρίδου.

Η σύσταση αφορά σε περισσότερα από 3 εκατομμύρια πολίτες 60 ετών και άνω που θα πρέπει να σπεύσουν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό, καθώς η πλατφόρμα άνοιξε χθες το απόγευμα. Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

«Ο έγκαιρος εμβολιασμός είναι σημαντικότερος από το είδος του εμβολίου», υπογράμμισε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών απαντώντας σε όσους διερωτώνται γιατί να εμβολιαστούν τώρα, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμα τα εμβόλια που θα καλύπτουν τις μεταλλάξεις ΒΑ.4 και ΒΑ.5 της παραλλαγής Omicron που πυροδοτούν τα τρέχοντα επιδημικά κύματα παγκοσμίως.

Και συμπλήρωσε: «Σημασία δεν έχει ποιο εμβόλιο κάνει κάποιος, αλλά να το κάνει τη σωστή χρονική στιγμή», τονίζοντας την ανάγκη έγκαιρης θωράκισης του πληθυσμού κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, «μια περίοδος που παραδοσιακά σηματοδοτεί την προετοιμασία μας για τους χειμερινούς μήνες που ευνοούνται οι αναπνευστικές λοιμώξεις», ανέφερε.

Εξάλλου η επιδημία κορωνοϊού παρουσιάζει μεν σημάδια ύφεσης αλλά συνεχίζει να απασχολεί το Σύστημα Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr και του ygeiamou.gr, χθες Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν 127 νέες εισαγωγές ασθενών σε νοσοκομεία της χώρας, ενώ 755 ασθενείς συνέχιζαν να νοσηλεύονται σε απλές κλίνες Covid. Σε ειδικές κλίνες (ΜΕΦ, ΜΑΦ, ΜΕΛ, Αρν. Πίεσης) βρίσκονταν 236 ασθενείς και διασωληνωμένοι 98.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr