ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel – Meteo: Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής στη χώρα (χάρτης)

Στα 754 χιλιοστά στη Ζαγορά Πηλίου - Το προηγούμενο ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής 644,7 χιλιοστά είχε καταγραφεί στην Παλική Κεφαλονιάς

Σε μια από τις πιο ισχυρές κακοκαιρίες που έχει βιώσει η χώρα μας εξελίσσεται η κακοκαιρία Daniel, με τα ημερήσια ύψης βροχής στην Κεντρική Ελλάδα να ξεπερνούν κατά πολύ προηγούμενα ρεκόρ, τουλάχιστον από το 2006, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Οι πολύωρες ισχυρές βροχοπτώσεις στη Μαγνησία και στα παράλια της Λάρισας έχουν προκαλέσει τον θάνατο ενός ανθρώπου και σημαντικά προβλήματα στις υποδομές. Το μεγαλύτερο ημερήσιο ύψος βροχής μέχρι τις 20:30 καταγράφεται στη Ζαγορά Πηλίου και είναι ίσο με 754 χιλιοστά, με το meteo.gr να αναφέρει- για λόγους σύγκρισης- ότι στην περιοχή της Αθήνας (μετεωρολογικός σταθμός Ελληνικού, ΕΜΥ) σημειώνονται κατά μέσο όρο περίπου 400 χιλιοστά σε έναν χρόνο!

Το προηγούμενο ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής 644,7 mm είχε καταγραφεί στην Παλική Κεφαλονιάς κατά τη διάρκεια του Μεσογειακού Κυκλώνα Ιανού τον Σεπτέβριο 2020.

Στον χάρτη και στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής σε χιλιοστά μέχρι τις 20:30, όπως καταγράφηκαν από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr την Τρίτη 5/9, με υποσημείωση στους μετεωρολογικούς σταθμούς που σταμάτησαν να μεταδίδουν νωρίτερα λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι βροχοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές συνεχίζονται.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς Ριάντ και Μόσχα έβαλαν «φωτιά» στις πετρελαϊκές τιμές – Πάνω από τα 90 δολάρια το Brent

Γιαν Κάρας: Ανοδική δυναμική για το retail δίκτυο, κερδίζει πόντους στην online αγορά ο ΟΠΑΠ

Τελειώνουν οι αυξήσεις επιτοκίων, έρχεται η ποσοτική σύσφιγξη – Τα επόμενα βήματα στη «μάχη» για τον πληθωρισμό

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

string(0) ""