Ελλάδα

Κικίλιας στο συνέδριο ygeiamou: Το ΕΣΥ είναι φτιαγμένο να υπηρετεί τον άνθρωπο και τις ανάγκες του

  • newsroom


«Το ΕΣΥ είναι φτιαγμένο να υπηρετεί τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και κυρίως εκείνους που δεν μπορούν ή δεν έχουν» τόνισε ο υπουργός Υγείας

Με αντικείμενο «Αποδοτικό και βιώσιμο σύστημα Υγείας: Οι προτεινόμενες λύσεις» συζητούν αυτή την ώρα στο συνέδριο του ygeiamou o υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Ολύμπιος Παπαδημητρίου, η Agata Jakoncic πρόεδρος της PhRMA innovation Forum Greeece, ο Θεόδωρος Τρύφων πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας και ο κ. Γιάννης Βάλβης, consulting partner & Life Sciences & Healthcare Leader Deloitte Ελλάδας. Συντονίζει η δημοσιογράφος Παναγιώτα Καρλατήρα.

Τον λόγο πήρε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με αντικείμενο της ομιλίας του τις προτεραιότητες του υπουργείου Υγείας. «Θα ήθελα να είμαι ειλικρινής» είπε. «Προσυπογράφω τα όσα είπε ο πρωθυπουργός και το όραμά του για την υγεία. Δεν θα υπήρχε δυνατότητα να γίνει αυτό το συνέδριο αν δικαιώνονταν όσοι έλεγαν ότι το ΕΣΥ θα κατέρρεε. Είχαν βάση αυτά που λέγανε; Ναι, Το ΕΣΥ στάθηκε όρθιο στο ύψος των περιστάσεων, είναι φτιαγμένο να υπηρετεί τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και κυρίως εκείνους που δεν μπορούν ή δεν έχουν. Το ΕΣΥ άντεξε με 10.000 υγειονομικούς που προστέθηκαν στο σύστημα αυτούς τους μήνες, έγιναν υποδομές, η προσπάθεια είχε ξεκινήσει και από το να έχουμε μάσκες, που άλλοι δεν το κατάφεραν, να έχουμε τον εξοπλισμό καίτοι όχι η πιο ισχυρή και πλούσια χώρα στον κόσμο. Φτιάξαμε νέες ΜΕΘ με προσωπικό, εξοπλισμό και συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα που έφτασε να εφημερεύει μαζί μας, όταν πάλι κάποιοι στοιχημάτιζαν ότι δεν θα τα καταφέρναμε. Κουλτούρα συνεργασίας έγινε, που δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας νέου υγειονομικού χάρτη στη χώρα».

«Πήραμε εύσημα από τον ΠΟΥ και τον Χανς Κλούγκε για την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας» συνέχισε ο κ. Κικίλιας. «Κάποιοι αμφισβήτησαν αν μπορούμε να οργανώσουμε σωστά τους εμβολιασμούς στη χώρα. Ξεκινήσαμε με 50 εμβολιασμούς την ημέρα, υπήρχε αμφιβολία ακόμη και για το αν θα έρθουν τα εμβόλια. Προφανώς έγιναν όλα, φτάσαμε να εμβολιάζουμε πάνω από 100.000 συμπολίτες μας την ημέρα με άριστο τρόπο. Είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις επαφές του δημοσίου με τον πολίτη. Παραλάβαμε το claw back στα 700 εκατ και φέτος μετά από πέντε χρόνια θα μειωθεί. Ερχεται σε ισορροπία η αγορά, είναι ευχαριστημένοι όλοι οι παίκτες: παροχή φθηνού φαρμάκου, χωρίς επιβάρυνση των πολιτών, με αύξηση των κωδικών για το φάρμακο και με τη δυνατότητα να εξυπηρετείται όλος ο κόσμος και να πείθονται οι επιχειρήσεις με μια σειρά μέτρων».

Διαβάστε ακόμη:

Dirk Van de Put: Το σχέδιο της Mondelez International για την Chipita

Το «κουφάρι» της Creta Farms γίνεται «Αλλαντοβιομηχανία Ρεθύμνου»

Θεμιστοκλέους: Είμαστε επιχειρησιακά έτοιμοι για τον εμβολιασμό των παιδιών (vid)