Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας (6/5) η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, ενώ η Τροχαία έχει λάβει αυξημένα μέτρα σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, από την Αττική αναχώρησαν περί τα 700.000 ΙΧ, με τις Αρχές να μιλούν για τη «μεγαλύτερη έξοδο» στη μετά – Covid εποχή.

Η κίνηση στους δύο εθνικούς δρόμους (Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας) προς το παρόν είναι αυξημένη, αλλά η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς κανένα πρόβλημα.

Παρόλα αυτά, παρατηρήθηκαν κάποιες ουρές αυτοκινήτων τόσο στα διόδια της Ελευσίνας, όσο και σε αυτά των Μαλγάρων στη Θεσσαλονίκη, από εκδρομείς που φαίνεται να προτίμησαν να επιστρέψουν σήμερα για να αποφύγουν την αυριανή κίνηση που αναμένεται να είναι μεγάλη.

Ειδικά στα Μάλγαρα η κίνηση είναι μεγαλύτερη, καθώς δεν είναι διαθέσιμες όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας λόγω έργων.

Σε κάθε περίπτωση, η Τροχαία είναι σε επιφυλακή και αναμένει αύξηση της κίνησης αργά το απόγευμα σήμερα, ενώ η επιστροφή εκτιμάται πως θα κορυφωθεί αύριο Τρίτη του Πάσχα, που είναι και η τελευταία ημέρα των αργιών, καθώς λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, αύριο είναι κλειστά τα καταστήματα.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr