Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την προσέλευση του πατρός Αντωνίου ενώπιον των δυο εισαγγελέων ανηλίκων που ερεύνησαν τις καταγγελίες για ασέλγειες και κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ανηλίκων στην Κιβωτό του Κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα που διενήργησαν οι δυο εισαγγελείς ανηλίκων Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη – Κυριακή Τσίχλη ολοκληρώθηκε. Ο πατέρας Αντώνιος έλαβε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, κλήση από τις δυο εισαγγελείς να παραστεί ενώπιον τους για εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής της Κιβωτού καλείται ως ύποπτος τέλεσης του κακουργήματος της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση αλλά και ως ύποπτος τέλεσης του πλημμελήματος της ηθικής αυτουργίας σε σωματική βλάβη αδυνάμων κατά συρροή.

Κλήσεις, όμως, προς παροχή εξηγήσεων με την ιδιότητα του υπόπτου έλαβαν και επτά -πρώην σήμερα στην πλειονότητα τους- εργαζόμενοι σε τρεις δομές της Κιβωτού (τρεις σε Αθήνα, δυο σε Χίο και δυο στο Βόλο). Όλοι καλούνται με την ιδιότητα των υπόπτων τέλεσης του αδικήματος της σωματικής βλάβης σε βάρος αδυνάμων.

Ανάμεσα στους «7» συγκαταλέγεται και μια υπάλληλος, η οποία καλείται για παροχή εξηγήσεων από τις εισαγγελείς για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Η συγκεκριμένη υπάλληλος σε δομή της επαρχίας φέρεται να μην μετέφερε σε γιατρό ή νοσοκομείο, ως όφειλε, ανήλικο που είχε τραυματιστεί.

Πλέον μετά την αποστολή των κλήσεων για ανωμοτί εξηγήσεις όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να παραστούν ενώπιον των δυο εισαγγελέων είτε αυτοπροσώπως είτε δια των δικηγόρων τους και να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας.

Οι κλήσεις που έλαβαν είναι να εμφανιστούν στην εισαγγελία μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Αναμένεται πάντως, ως έχουν το δικαίωμα από το νόμο, να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία ώστε να παράσχουν τις εξηγήσεις τους. Αμέσως μετά την παροχή των εξηγήσεων, οι οποίες μπορεί να δοθούν και με γραπτά υπομνήματα, οι δυο εισαγγελείς θα αποφασίσουν για την άσκηση η μη ποινικής δίωξης.

Διαβάστε περισσότερα στο Protothema.gr