Ενώ τα «μαθηματικά» της πανδημίας δείχνουν πως ο κορωνοϊός θα είναι και αυτή την σεζόν πανταχού παρών, η πορεία των εμβολιασμών αναδεικνύεται σε κρίσιμο όπλο προκειμένου να αποφευχθεί νέα πίεση στο ΕΣΥ.

Το Σάββατο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.064 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ κατεγράφησαν 35 θάνατοι. Παράλληλα, σε 333 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, κάτι που φανερώνει πως μπορεί οι επιπτώσεις του νέου κύματος να μην είναι τόσο σφοδρές όσο των προηγουμένων, ωστόσο δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ Covid σε όλη τη χώρα ανέρχεται στο 68%, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η επιστροφή των αδειούχων του Αυγούστου και χωρίς το άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων.

«Η μετάλλαξη Δέλτα είναι τόσο επιθετική και μεταδοτική που όσοι γυρίζουν πρέπει να προσέξουν 5-6 μέρες και να κάνουν τεστ όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί» είπε σε δηλώσεις στον ALPHA η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη τονίζοντας παράλληλα ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι ήδη πολύ δύσκολη καθώς αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό και αναμένεται γίνει πιο δύσκολη με το άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημίων.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr