Ελλάδα

Δύο ταχυτήτων η εμβολιαστική κάλυψη στην Αττική – Στο 67% στα βόρεια, στο 26% στα δυτικά

  • newsroom


«Καμπανάκι» για τους άνω των 50 ετών - Αισιοδοξία για την πορεία των κρουσμάτων

Συγκρατημένη αισιοδοξία δημιουργεί η σαφής επιστημονική εκτίμηση από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, όπως διατυπώθηκε χθες κατά την καθιερωμένη εβδομαδιαία ενημέρωση, για την πορεία συρρίκνωσης της επιδημίας.

Οι επιδημιολογικές συνθήκες θεωρούνται σχετικά καλές την συγκεκριμένη χρονική περίοδο -η οποία… τρόμαζε τις επιστημονικές και υγειονομικές αρχές για το ιικό φορτίο που θα μεταφερόταν από τον Αύγουστο- κι επιτρέπουν μια μετάβαση χωρίς πολλές αναταράξεις στον Οκτώβριο, τον μήνα που σηματοδοτεί την αύξηση της μεταδοτικότητας του κορωνοϊού.

Την ίδια στιγμή, ένα δυναμικό «τεστ σύγκρουσης» κορωνοϊού και πολιτών βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα με τα αποτελέσματα να παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις ανάλογα με την ταχύτητα των εμβολιασμών στις κατά τόπους «δοκιμές».

Η σύγκρουση είναι σφοδρή όταν ο κορωνοϊός αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα συναντώντας ανεμβολίαστους πολίτες, με τους τελευταίους να μολύνονται και να εκδηλώνουν σοβαρή νόσο, συνεπώς να χρειάζονται νοσηλεία.

Αντίθετα, όπου οι εμβολιασμοί διενεργούνται με μεγάλη ταχύτητα ο κορωνοϊός βρίσκει…τείχος ανοσίας, με τους πολίτες να βγαίνουν στην πλειονότητά τους με μικρές αμυχές από το «crash test» με τον κορωνοϊό.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr