Ελλάδα

ΚΘΒΕ: Αναβολή παραστάσεων στην Επίδαυρο – Παγώνει και το πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»

  • newsroom


Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε την αναβολή παραστάσεων του θεσμού «Ολη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής (6/8 ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης ζήτησε την ακύρωση των παραστάσεων του τριημέρου σε Μικρή και Μεγάλη Επίδαυρο, λόγω των πυρκαγιών που δοκιμάζουν ολόκληρη τη χώρα. Ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού ενημέρωσε προφορικά το Ελληνικό Φεστιβάλ, ενώ ακολούθησε και γραπτή επιστολή.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε την αναβολή παραστάσεων του θεσμού «Ολη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση, προκειμένου για την αποφυγή πυρκαγιών, η οποία ισχύει μέχρι τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου.

– «Ελένη» του Ευριπίδη από το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία του Βασίλη Παπαβασιλείου / 6 Αυγούστου
– «Ο Ευριπίδης του Ευριπίδη» από τον Ευριπίδη Λασκαρίδη στη Μικρή Επίδαυρο / 6 Αυγούστου

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
Ο Νίκος Κολοβός, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι λόγω της εκτάκτου ανάγκης που βρίσκεται η χώρα και σε περιβάλλον υψηλού κινδύνου, οι παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου «Ελένη» την Παρασκευή 6, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Αυγούστου αναβάλλονται. Πληροφορίες, για την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής τους ή πλήρους αναστολής τους, θα ακολουθήσουν σε επόμενη ανακοίνωση. Δια αυτής θα διευκρινίζεται και ο τρόπος διαχείρισης των ήδη εκδοθέντων εισιτηρίων.

«Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»

– «Αχιλλεύς», στις 7 και 8 Αυγούστου, στο Αρχαίο θέατρο Γιτάνων
– «Έξι», στις 7 και 8 Αυγούστου, στην αρχαία Μεσσήνη
– «Σπανός», στις 8 και 9 Αυγούστου, στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης

Επίσης αναβάλλεται η παράσταση «Κρόνος και Δίας: Μονομαχία χωρίς τέλος», που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Αυγούστου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Η ανακοίνωση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή:

Μετά λύπης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανακοινώνει, ότι λόγω της εκτάκτου ανάγκης που βρίσκεται η χώρα και σε περιβάλλον υψηλού κινδύνου, οι παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου «Ελένη» την Παρασκευή 6, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Αυγούστου αναβάλλονται.

Πληροφορίες, για την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής τους ή πλήρους αναστολής τους, θα ακολουθήσουν σε επόμενη ανακοίνωση εντός της ημέρας. Δια αυτής θα διευκρινίζεται και ο τρόπος διαχείρισης των ήδη εκδοθέντων εισιτηρίων.

Νίκος Κολοβός

Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ

Διαβάστε ακόμη:

Γιατί «στερεύει» η αγορά από made in China προϊόντα

Φωτιές στην Αττική: Πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αφίδνες – Εκκενώνονται Καπανδρίτι και Πολυδένδρι – Τα ανοιχτά μέτωπα (vid)

Πυρκαγιές: Πάνω από 800 δωμάτια ξενοδοχείων έχουν δεσμευθεί στις πληγείσες περιοχές