Ελλάδα

Lockdown: Ανοιγμα λιανεμπορίου την 1η Μαρτίου βλέπει ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου

  • newsroom


«Η αίσθηση που έχω είναι ότι μπορούμε να ανοίξουμε την ερχόμενη Δευτέρα με ασφάλεια» είπε ο κ. Καφούνης για το λιανεμπόριο

Την ελπίδα αλλά και την πεποίθηση ότι η λήξη του αυστηρού lockdown στην Αττική θα φέρει το άνοιγμα του λιανεμπορίου την 1η Μαρτίου, εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

«Την ερχόμενη Δευτέρα θεωρώ ότι το λιανεμπόριο θα ανοίξει. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει με οποιοδήποτε τρόπο του έχει προταθεί. Το υπουργείο Ανάπτυξης στέκεται στο πλευρό της πραγματικής οικονομίας, και οι προσπάθειες όλων είναι να επαναλειτουργήσουμε με ασφάλεια. Ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων θα προτείνουμε είτε με click away είτε με click inside» είπε ο κ. Καφούνης για το λιανεμπόριο, μιλώντας στο MEGA και προσέθεσε: «Η αίσθηση που έχω είναι ότι μπορούμε να ανοίξουμε την ερχόμενη Δευτέρα με ασφάλεια».

Η απόφαση για την άρση του αυστηρού lockdown ή για τη συνέχισή του θα παρθεί την εβδομάδα που ξεκινάει τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, ενώ θα εξαρτηθεί -όπως τονίζουν ειδικοί και Αρχές- από την πίεση που θα έχει το σύστημα Υγείας. Εάν, δηλαδή, θα μειωθεί ο αριθμός των διασωληνωμένων.

Διαβάστε ακόμη  

Από Μάιο οι φορολογικές δηλώσεις – Σε πόσες δόσεις η εξόφληση

ΙΜΟ – WISTA: Αρχίζουν έρευνα για τη θέση της γυναίκας στη Ναυτιλία

Απόρρητο Απόρρητο