Ελλάδα

Lockdown: Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά

  • newsroom


Μία εβδομάδα πήρε παράταση η απόφαση για το άνοιγμά τους

Το μερικό άνοιγμα των δραστηριότητων ανακοινώθηκε στις 31 Μαρτίου από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, πάντα με προσοχή και υπό προϋποθέσεις.  Την επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου, σ’ όλη την επικράτεια, με τη χρήση των μεθόδων του click away και του click inside, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ δόθηκε επίσης, το πράσινο «φως» από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα,  η διαδημοτική μετακίνηση με κωδικό 6 (τρία άτομα ή ανά οικογένεια).

Όσον αφορά τα σχολεία, μία εβδομάδα πήρε παράταση η απόφαση για το άνοιγμά τους από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, ενω έπονται και συζητήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, η συζήτηση γίνεται προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία στις 12 Απριλίου, μία απόφαση όμως που θα αφορά κάποιες τάξεις, όπως διευκρίνισε. Εξάλλου, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό από το υπουργείο Παιδείας οι πρώτες αποφάσεις θα αφορούν κυρίως τα λύκεια και συγκεκριμένα την Γ’ τάξη.

Παράταση του σχολικού έτους κατά 2 εβδομάδες

Στο μεταξύ, την παράταση του σχολικού έτους για δύο εβδομάδες μέχρι και το τέλος Ιουνίου, προανήγγειλε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, αναφερόμενη στα σχολεία, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα ληφθούν υπόψιν τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για να ληφθεί η απόφαση, δίνοντας προτεραιότητα στο άνοιγμα των Λυκείων.

Διαβάστε ακόμη:

Lockdown: Ανοίγει το λιανεμπόριο από 5 Απριλίου – Τι ισχύει για μετακινήσεις εκτός δήμου (vid)

SMS στο 13032: Πώς θα κάνουμε τα ψώνια μας από 5 Απριλίου – Όλες οι αλλαγές (vid)

Στο Costa Navarino το πρώτο ευρωπαϊκό «Mouratoglou Tennis Center»