search icon

Ελλάδα

Mετακίνηση εκτός νομού: Πότε θα επιτραπεί σε όλους τους πολίτες – Οι εξαιρέσεις (vid)

Τα σενάρια για την άρση της απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό - Το άνοιγμα των μετακινήσεων θα αφορά συγκεκριμένες δραστηριότητες - Τι ισχύει για τους φοιτητές

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν μέχρι στιγμής, σχεδιάζεται από την κυβέρνηση η άρση της απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νόμο, πάντα με γνώμονα τα επιδημιολογικά στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μετακίνηση εκτός νομού – εάν δεν αλλάξει κάτι στα επιδημιολογικά δεδομένα του κορωνοϊού στην Ελλάδα – θα γίνει  από τις 7 ή 8 Φεβρουαρίου, μαζί με τα χιονοδρομικά κέντρα.

Εξάλλου, το άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό θα αφορά συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως ψάρεμα, κυνήγι και επίσκεψη σε χιονοδρομικό κέντρο. Ωστόσο, το σενάριο αυτό θα έχει και περιορισμούς, καθώς είναι πιθανό να υπάρξουν απαγορεύσεις να μετακινηθούν πολίτες από «κόκκινες» περιοχές προς νομούς που σήμερα είναι «πράσινοι».

Προθεσμία 72 ωρών για τους φοιτητές

Δίνεται παράλληλα η δυνατότητα σε φοιτητές που έχουν νοικιασμένα σπίτια στον τόπο σπουδών τους, να μετακινηθούν εντός 72 ωρών προκειμένου να αδειάσουν και ξενοικιάσουν τις φοιτητικές τους κατοικίες, εφόσον το επιθυμούν. Θα πρέπει να έχουν απαραιτήτως ως αποδεικτικό τη λήξη του μισθωτηρίου από το Taxisnet, αλλιώς κινδυνεύουν με πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων στο lockdown.

Oι εξαιρέσεις για μετακίνηση εκτός νομού

Η μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις:

Διαβάστε ακόμη:

Αυτό είναι το top 10 των Ελλήνων με τους μεγαλύτερους μικτούς στόλους

Eπίδομα θέρμανσης: Πώς θα γίνουν οι πληρωμές – Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Αυτά θα είναι τα νέα Τέλη Κυκλοφορίας – Ποιοι απαλλάσσονται (πίνακας)

Exit mobile version