Τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν σε συγκεκριμένα σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου, ώστε να εκκινήσουν  με ασφάλεια τα δρομολόγια, επισημαίνει με επιστολή στην διοίκηση της Hellenic Train το σωματείο των μηχανοδηγών .

Η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), παραθέτει εννέα σημεία παρεμβάσεων, χωρίς την επίλυση των οποίων εκτιμά ότι δεν μπορεί να ξεκινήσουν δρομολόγια και σε αυτά τα σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας.

Το ΠΕΠΕ ζητά μεταξύ άλλων γραπτή βεβαίωση για τη διέλευση από τις σήραγγες στα Τέμπη και τον Πλαταμώνα όπου έχουν διαπιστωθεί προβλήματα από την πυροσβεστική και δυνατότητα επικοινωνίας εντός αυτών με πιστοποιημένο σύστημα.

Δυνατότητα φύλαξης όλων των αφύλακτων διαβάσεων σε  Αλεξανδρούπολη-Ξάνθη, Λάρισα –Βόλο και απόσυρση των συρμών AEG καθώς παρουσιάζουν προβλήματα.

Οι μηχανοδηγοί ζητούν να διασφαλιστεί από την Hellenic Train ότι το τροχαίο υλικό που πρόκειται να κυκλοφορήσει είναι πλήρως λειτουργικό. Ζητούν επίσης γραπτή βεβαίωση για τη διέλευση από σήραγγες στον προαστιακό Πειραιάς-Κιάτο μετά τα προβλήματα που έχει εντοπίσει η πυροσβεστική, φωτισμό και δυνατότητα επικοινωνίας καθώς επίσης και  λειτουργία του GSMR εφόσον έχει πιστοποιηθεί.

Διαβάστε ολόκληρη την EΠΙΣΤΟΛΗ