Σημαντικό θεραπευτικό, υγειονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα στο ογκολογικό τοπίο της χώρας αφήνει για σχεδόν επτά δεκαετίες το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, το ένα εκ των τεσσάρων εξειδικευμένων στον καρκίνο νοσοκομείων της επικράτειας και το μοναδικό στη Βόρεια Ελλάδα.

Από το 2022, δε, η λειτουργία της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», δωρεάς της κυρίας Μαριάννας Λάτση, επαναπροσδιόρισε τη δυναμική και τους στόχους του Θεαγένειου στη διαχείριση των ασθενών. Περίπου 68.700 ογκολογικοί ασθενείς έχουν επισκεφθεί από τον Απρίλιο του 2022 μέχρι και τον Απρίλιο του 2024 τη Μονάδα, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, για τις χημειοθεραπείες τους, λαμβάνοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας μέσα σε ένα άρτια οργανωμένο περιβάλλον με γνώμονα τον άνθρωπο – τον ασθενή και τον συνοδό του.

Η συμπλήρωση των δύο χρόνων λειτουργίας και προσφοράς της Μονάδας «Νίκος Κούρκουλος» εορτάστηκε πρόσφατα -το διήμερο 22 και 23 Απριλίου- τιμώντας πρωτίστως τους ασθενείς, αλλά και όσους συνέβαλαν στην ίδρυσή της. Ειδικότερα, τη Δευτέρα 22 Απριλίου στις εγκαταστάσεις της Μονάδας έγινε αγιασμός από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο σε κλίμα συγκίνησης και αγαλλίασης. Ο μητροπολίτης ευχήθηκε σε όλους (ασθενείς, προσωπικό, συνοδούς) υγεία και δύναμη ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ψυχικά και σωματικά στη διάρκεια της μάχης με τη νόσο.

Θεατρική παράσταση

Την επομένη ο λόγος δόθηκε στους ασθενείς που πρωταγωνίστησαν στη θεατρική παράσταση «Και τώρα…; Αγωνιζόμαστε!», στο αμφιθέατρο του Θεαγένειου, γεννώντας έντονα συναισθήματα ελπίδας. Ανάμεσά τους δεν θα μπορούσε να μη βρίσκεται η κυρία Λάτση, η δωρήτρια της Μονάδας «Νίκος Κούρκουλος», η οποία στηρίζει διαχρονικά και σταθερά το έργο και των δύο Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» που έχει δωρίσει στο ΕΣΥ – η πρώτη ήταν στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» στην Αθήνα, το 2015.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr