Το ανθρώπινο δράμα που κυριαρχεί στο μυαλό και τη ψυχή κάθε λογικού ανθρώπου, η πορεία των ερευνών για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των δραστών της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη, το πλήγμα στην αξιοπιστία της ΕΛΑΣ -η οποία αναζητά στην ΕΔΕ που έχει διαταχθεί το τι πήγε λάθος- και η αντιπαράθεση των κομμάτων για την ύπαρξη πολιτικών ευθυνών συνθέτουν την επόμενη μέρα της τραγωδίας που ζει η χώρα μας από την περασμένη Δευτέρα.

Σε επίπεδο ερευνών έχουμε μπροστά μας ένα τριήμερο απολογιών, ενώ συνεχίζεται η συλλογή στοιχείων. Οι απολογίες των Κροατών, οι οποίοι πετούν το μπαλάκι του δολοφονικού χτυπήματος στους Έλληνες συνεργούς τους, θα ξεκινήσουν αύριο και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή. Οι κατηγορίες με τις οποίες είναι αντιμέτωποι οι 104 Κροάτες είναι βαρύτατες. Η δίωξη αφορά τα εξής αδικήματα: εγκληματική οργάνωση (κακούργημα), ανθρωποκτονία από πρόθεση (κακούργημα), έκρηξη (κακούργημα), κατοχή εκρηκτικών υλών (κακούργημα), διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη (τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή), φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βιαιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου), παράνομη οπλοφορία.

Βίντεο με τους Κροάτες χούλιγκαν οπλισμένους σαν τάγμα εφόδου

Εντωμεταξύ οι Αρχές συνεχίζουν τη έρευνα στο πεδίο, τα κινητά και στα βίντεο που υπάρχουν. Στο πλαίσιο αυτό, εντοπίστηκε μία ξύλινη τάβλα με καρφιά και αίμα.

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας, στον χώρο που έλαβαν χώρα τα επεισόδια, μεταξύ άλλων, εντοπίστηκαν: μία ιατρική μάσκα μίας χρήσης μαύρου χρώματος με εμφανή ίχνη αίματος, μία μπλούζα μαύρη με λευκή στάμπα, τρεις ενεργοποιημένες φωτοβολίδες με την ένδειξη Torch Verde-Green, μία γυάλινη φιάλη καφέ χρώματος χωρητικότητας 500 ml, μία διαφανή γυάλινη φιάλη χωριτικότητας 355 ml, ένα ζεύγος επικαλαμίδες λευκού χρώματος με την ένδειξη Pro-Pad, ένα τζόκεϊ μαύρου χρώματος με πλαστική επένδυση, τρία αθλητικά παπούτσια μαύρα, ένας αναδιπλούμενος σουγιάς μαύρος συνολικού μήκους 20 εκατοστών και μήκους λάμας 9 εκατοστών, ένας αναδιπλούμενος μαύρος σουγιάς συνολικού μήκους 17 εκατοστών και μήκους λάμας 8 εκατοστών, ένα κομμάτι ξύλο μήκους 52 εκατοστών το οποίο φέρει κηλίδα αίματος και στο οποίο είναι καρφωμένο έτερο κομμάτι ξύλου μήκους 20,5 εκατοστά, μία ξύλινα τάβλα μήκους 120 εκατοστών και πλάτους 10 εκατοστών η οποία φέρει καρφιά και κηλίδες αίματος, τρία ξύλινα κοντάρια μήκους 83 εκατοστών εκ των οποίων τα δύο φέρουν κηλίδες αίματος, ένα ξύλινο κοντάρι μήκους 118 εκατοστών το οποίο φέρει ίχνη αίματος, καδρόνια διαφόρων διαστάσεων, σιδερένια σωλήνα 180 εκατοστών, μία πέτρα με ίχνη καστανέρυθρης ουσίας.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr