Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά πραγματοποιήθηκε η προπληρωμή για τα επιδόματα και καταβλήθηκε το δώρο Χριστουγέννων έτους 2020 από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο ΟΑΕΔ επισημαίνει ότι σήμερα, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020, καταβλήθηκαν 101 εκατ. ευρώ για την προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων 2020 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας. Οι πιστώσεις θα εμφανιστούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων εντός τριών εργάσιμων ημερών.

Συγκεκριμένα, έχει προπληρωθεί το επίδομα ανεργίας σε 120.929 δικαιούχους, το δώρο Χριστουγέννων σε 268.760 δικαιούχους, καθώς επίσης η ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και το δώρο Χριστουγέννων σε 21.388 δικαιούχους μητέρες. Η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2021.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2). Για όσους επιδοτούμενους ανέργους έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας κατά το χρονικό διάστημα των προπληρωμών επιδομάτων, η προπληρωμή θα καταβληθεί μετά τη δήλωση παρουσίας, η οποία γίνεται αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/delose-parousias-epidoma-anergias.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων.

Διαβάστε ακόμη

Προς παράταση ο νέος Πτωχευτικός – Αδύνατον να εκδοθούν 53 ΚΥΑ έως τέλος του 2020

Spotify: Μεταμόρφωσε τη μουσική βιομηχανία χωρίς κέρδος

Vodafone: Δημιουργεί, μέσω της Innovus, διεθνή κόμβο καινοτομίας στη χώρα μας για λύσεις υγείας