Tη δημιουργία διεθνούς κόμβου καινοτομίας στη χώρα μας για λύσεις υγείας (e-health), μέσω της θυγατρικής της Innovus ανακοίνωσε η Vodafone Eλλάδος.

«Η πανδημία έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα, όλοι πρέπει να προσαρμοστούν κι εμείς ως όμιλος δεσμευόμαστε πλήρως ώστε να ενσωματώσουμε τις νέες τεχνολογίες στις καινούριες συνθήκες», ανέφερε η Europe CEO του ομίλου Vodafone κ. Serpil Timuray (φωτό). «Το 5g και το Internet of Things (ΙοΤ) είναι οι δύο κομβικοί άξονες, ως Vodafone Group, όπου δηλώνουμε την πλήρη δέσμευσή μας ως όμιλος όσον αφορά την ανάπτυξη και το πέρασμα της Ελλάδας στην ψηφιοποίηση. Η ελληνική κυβέρνηση έχει μία πολύ υπεύθυνη προσέγγιση στο συγκεκριμένο τομέα κι ακολουθεί μία από τις πιο υπεύθυνες στάσεις και γρήγορες προσαρμογές στην Ευρώπη. Ολοι αυτοί οι λόγοι μας οδήγησαν στην απόφαση, κεντρικά ως όμιλο, η ελληνική θυγατρική στο ΙοΤ να είναι κέντρο εξειδίκευσης και διεθνής κόμβος για ΙοΤ λύσεις, στον τομέα της υγείας, με τεράστιες ευκαιρίες για την εταιρεία στην Ελλάδα, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ακόμη και εξαγωγές e-health λύσεων σε όλες τις αγορές του ομίλου», ανέφερε η κ. Timuray.

Σημειωτέον ότι για την απόφαση του ομίλου έχει σταλεί ήδη στο γραφείο του Πρωθυπουργού ενημερωτική επιστολή από σήμερα το πρωί.

«Ανοίγεται μία καινούρια ευκαιρία για όλους, πιστεύουμε στις δυνατότητες που έχουμε για τη δημιουργία νέων προϊόντων τα οποία μπορεί να γίνουν παγκόσμια προϊόντα και με την στήριξη του μητρικού ομίλου μπορούμε να υποστηρίξουμε περισσότερες λύσεις και να εξάγουμε προϊόντα και τεχνογνωσία», δήλωσε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος κ. Xάρης Μπρουμίδης.

«Η απόφαση της μητρικής να καταστήσει τη Vodafone Innovus ένα από τα παγκόσμια κέντρα έρευνας και ανάπτυξης με έμφαση τον τομέα της ηλεκτρονικής υγείας είναι στρατηγικής σημασίας για τον όμιλο και για την ίδια τη θυγατρική του ομίλου στην Ελλάδα. Επίσης, έχει κι έναν συμβολισμό στο πλαίσιο των συνθηκών που ζούμε το τελευταίο διάστημα και στο πλαίσιο που η υγεία καθίσταται μία περιοχή μεγάλης έμφασης και καινοτομίας.

Είναι ψήφος εμπιστοσύνης του ομίλου στην Ελλάδα, όπου ο όμιλος έχει επενδύσει τα τελευταία 30 χρόνια σταθερά, στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας να ανακάμψει και στον ψηφιακό μετασχηματισμό αλλά και μία ψήφος στο ταλέντο των ανθρώπων που μπορούν να αναπτύξουν IoT λύσεις με κλίμακα όχι μόνο εντός της ελληνικής Επικράτειας, αλλά και σε όλες τις αγορές όπου η Vodafone δραστηριοποιείται. Ο όμιλος επενδύει πολύ στο ανθρώπινο δυναμικό και ήδη έχουμε 650 ανθρώπους στη Vodafone Eλλάδος οι οποίοι ασχολούνται με δίκτυα, ψηφιακές τεχνολογίες κ.τ.λ., ποσοστό 40% μεγαλύτερο έναντι του 2017».

Επισημαίνεται εδώ ότι η Vodafone Innovus ήταν στα τέλη της δεκαετίας του 2000 η πρώτη εξαγορά startup της Vodafone και στην αρχή της περασμένης δεκαετίας εξαγοράστηκε πλήρως. Η απόφαση από τον όμιλο να δημιουργήσει στην Ελλάδα, μέσω της Innovus, διεθνές κέντρο καινοτομίας στηρίζεται, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Vodafone Ελλάδος «καταρχάς στο ταλέντο και τους ανθρώπους αλλά και στην πλατφόρμα τεχνολογικής ουδετερότητας που μπορεί να μεταμορφώσει τις συσκευές σε ‘’έξυπνες’’ με απόλυτα ασφαλή τρόπο για τους χρήστες και τα δεδομένα.

H τεχνολογία του ΙοΤ μπορεί να αλλάξει παραγωγικά μοντέλα σε κάθε τομέα της οικονομίας. Το 2015 στην Ελλάδα εκτιμάμε ότι υπήρχαν 200.000 συσκευές μέσω της τεχνολογίας, το 2019, άνω των 500.000 και από εδώ και πέρα η αύξηση των διασυνδεμένων συσκευών θα είναι εκθετική, αφού θα βοηθηθεί και από τις νέες τεχνολογίες (5g, τεχνητή νοημοσύνη κ.τ.λ.)», ανέφερε ο κ. Μπρουμίδης.

Η Vodafone Innovus ξεκινά με ένα προϊόν που λέγεται remote healthcare που δίνει ουσιαστικά τη δυνατότητα για παρακολούθηση από απόσταση και ιατρικών δεδομένων σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ευπαθείς ομάδες με μία σειρά. Γίνεται διαθέσιμο σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται το Vodafone Group σε όλο τον κόσμο, πράγμα που σημαίνει ότι ανοίγει μία αγορά με τη δύναμη του ονόματος που έχει ο όμιλος σε όλο τον κόσμο.

Το δεύτερο προϊόν είναι στο κομμάτι των connected cabinets, με μία τεχνολογία που διασυνδέει επαγγελματικά ψυγεία που κάνει παρακολούθηση από απόσταση για τον έλεγχο θερμοκρασίας κ.τ.λ. και ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με αγορές εκτός Ελλάδος.

H Innovus απασχολεί αυτή την στιγμή 80 εργαζομένους, «ωστόσο η ενασχόλησή τους δεν είναι αποσπασματική δεδομένου ότι εντάσσονται στο δυναμικό των 650 ατόμων που εργάζονται στους τομείς των ψηφιακών τεχνολογιών», ανέφερε ο κ. Μπρουμίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις προοπτικές συνεργασίας που διανοίγονται για την εταιρεία μέσω του νέου ταμείου ‘’Φαιστός’’ για το οικοσύστημα των εφαρμογών γύρω από το 5g, στο πλαίσιο των κυβερνητικών εξαγγελιών.

Η ανακοίνωση της Vodafone:

O όμιλος Vodafone επιλέγει την Ελλάδα για ένα Παγκόσμιο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης για την ηλεκτρονική υγεία

Ο όμιλος Vodafone επέλεξε την Ελλάδα για ένα από τα Παγκόσμια Κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης του ομίλου Vodafone, που θα εστιάζει στο Internet of Things και συγκεκριμένα σε εφαρμογές ηλεκτρονικής υγείας (e-health), μέσω της ελληνικής εταιρείας Vodafone Innovus.

Την ανακοίνωση έκαναν την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 η CEO Europe του Ομίλου Vodafone Sepril Timuray και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης.

«Στην Vodafone λειτουργούμε, έχοντας ως σκοπό να βελτιώσουμε τις ζωές των ανθρώπων μέσα από την τεχνολογία και τα δίκτυά μας, βοηθώντας τη μετάβαση προς μία ψηφιακή κοινωνία του αύριο, που θα παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους και θα σέβεται τον πλανήτη. Πιστεύουμε στην Ελλάδα, στην ανάκαμψή της και στις δυνατότητες των ανθρώπων της. Είναι μία χώρα στην οποία επενδύουμε με συνέπεια εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Η φιλοδοξία μας είναι να συμβάλουμε στη δημιουργία της μεγαλύτερης γκάμας ολοκληρωμένων ΙοΤ λύσεων στην αγορά, διότι θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι στον μετά την πανδημία κόσμο, όλοι θα έχουν πρόσβαση σε κρίσιμες υπηρεσίες, που θα βελτιώσουν τις ζωές μας, όπως η Υγεία» δήλωσε η CEO Europe του Ομίλου Vodafone Sepril Timuray.

«Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στρατηγικής σημασίας για τον Όμιλο, η οποία αποκτά πρόσθετο συμβολισμό στην τρέχουσα συγκυρία που βιώνουν τα συστήματα υγείας, αλλά και οι οικονομίες παγκοσμίως. Ταυτόχρονα, αποτελεί ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης του Vodafone Group στις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, με όχημα τις ψηφιακές τεχνολογίες και παρά την εκτεταμένη κρίση. Αναλαμβάνουμε με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια αυτό το έργο. Στην Vodafone είμαστε υπερήφανοι για το ταλέντο των ανθρώπων μας και το έργο που παράγουν. Και μας γεμίζει χαρά το γεγονός ότι τεχνολογίες που σχεδιάζονται και παράγονται στην Ελλάδα,, βρίσκουν τον δρόμο τους στις διεθνείς αγορές μέσω του ομίλου μας» τόνισε με τη σειρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης.

Η Vodafone Innovus, μία θυγατρική της Vodafone Ελλάδας, υπήρξε η πρώτη εξαγορά startup από τον όμιλο Vodafone και η πρώτη εταιρεία πίσω από την οποία στοιχήθηκε η στρατηγική ΙοΤ του ομίλου. Ως ένα Παγκόσμιο Κέντρο για την Έρευνα και την Ανάπτυξη, η Vodafone Innovus θα αναλάβει την ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων Internet of Things, με δυο προϊόντα της να είναι ήδη έτοιμα προς εμπορική διάθεση στις διεθνείς αγορές.

Η πρωτοβουλία, πέρα από τη σημασία της για τη συνολική στρατηγική του Ομίλου Vodafone στο Internet of Things, επιβεβαιώνει την δέσμευση της εταιρείας να καλλιεργεί και να διατηρεί ταλέντο στην Ελλάδα. H Vodafone και η Vodafone Innovus απασχολούν περισσότερα από 650 στελέχη που ασχολούνται με την τεχνολογία και τα ψηφιακά επαγγέλματα, καταγράφοντας αύξηση 40% σε σχέση με το 2017.

Έμφαση στον κλάδο της υγείας

Η ψηφιοποίηση του κλάδου της υγείας δημιουργεί τεράστιες ευκαιρίες για βελτιωμένη υγεία, πιο άνετη αποθεραπεία και καλύτερη ζωή: Με διασυνδεδεμένες ιατρικές συσκευές που επιτρέπουν την καλύτερη αξιολόγηση της υγείας ενός ασθενούς, τεχνολογικές λύσεις που συμβάλουν στη μεγαλύτερη ανεξαρτησία και πιο άνετη καθημερινότητα ασθενών και ηλικιωμένων και καινοτόμες επιχειρηματικές υπηρεσίες που διασφαλίζουν την αδιάλειπτη εφοδιαστική αλυσίδα γύρω από την υγεία.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ

Διαβάστε ακόμα: 

Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας ανακοινώνει το υπ. Οικονομικών

Το «φόντο» των απαγορεύσεων για τα φετινά Χριστούγεννα: Κλειστά έως τις 7 Ιανουαρίου σχολεία και εστίαση

Ποιες εταιρείες κρύβονται πίσω από τις βίλες «υψηλών προδιαγραφών»