Ελλάδα

«Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»: Αναβολή εκδηλώσεων λόγω των πυρκαγιών

  • newsroom


Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού - Αναβολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής έως τις 20 Αυγούστου

Λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν από τις πυρκαγιές σε περιοχές της επικράτειας, από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνεται, για προληπτικούς λόγους, η αναβολή παραστάσεων του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», με στόχο την προστασία των θεατών, καθώς και των αρχαιολογικών χώρων.

Οι παραστάσεις αναβάλλονται σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση, για την αποφυγή πυρκαγιών, η οποία ισχύει μέχρι τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, αναβάλλονται οι παραστάσεις:

– «Αχιλλεύς», στις 7 και 8 Αυγούστου, στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων.

– «Έξι», στις 7 και 8 Αυγούστου, στην αρχαία Μεσσήνη.

– «Σπανός», στις 8 και 9 Αυγούστου, στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης.

Επίσης, αναβάλλεται η παράσταση «Κρόνος και Δίας: Μονομαχία χωρίς τέλος», που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Αυγούστου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Για τον επαναπρογραμματισμό των παραστάσεων θα υπάρξει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΟΑ.

Αναβολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής έως τις 20 Αυγούστου

Σε αναβολή των προγραμματισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στους δήμους της Αττικής έως τις 20 Αυγούστου προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής, λόγω των συνθηκών και των τεράστιων καταστροφών που έχουν υποστεί οι συμπολίτες μας, στην Αττική και συνολικά στη χώρα. Η πραγματοποίησή τους θα γίνει γνωστή μόλις διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες.

Την απόφαση έλαβε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, μετά από συνεννόηση με την αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Μ. Βιδάλη και τον τομεάρχη για τις εκδηλώσεις, Χ. Ρώμα.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί «στερεύει» η αγορά από made in China προϊόντα

Φωτιές στην Πελοπόννησο: Με εγκαύματα και αναπνευστικά 20 πολίτες και 4 πυροσβέστες

«Παγώνουν» οι εμβολιασμοί στις περιοχές που πλήττονται από πυρκαγιές