search icon

Ελλάδα

ΟΛΜΕ: Πανελλαδική κινητοποίηση στις 11 Μαΐου

Η ομοσπονδία αποδίδει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «αδιαφορία και αναλγησία απέναντι στην πιο πολύπαθη γενιά μαθητών και μαθητριών»

Την άμεση περικοπή της εξεταστέας ύλης σε όλες τις τάξεις και τη μη εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) ζητεί η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), που οργανώνει πανελλαδική κινητοποίηση στις 11 Μαΐου.

Στην Αττική προγραμματίστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας στις 13:00, ενώ την ίδια ώρα οι ΕΛΜΕ θα οργανώσουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Η εκπαιδευτική διαδικασία «διεξήχθη μετ’ εμποδίων» τα χρόνια της πανδημίας και «κάθε άλλο παρά φυσιολογική μπορεί να χαρακτηριστεί η φετινή σχολική χρονιά», σημειώνει, μεταξύ άλλων, η ΟΛΜΕ και κάνει λόγο για «μαθησιακά κενά» και «τεράστιες ψυχοκοινωνικές συνέπειες στα παιδιά».

Η ομοσπονδία αποδίδει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «αδιαφορία και αναλγησία απέναντι στην πιο πολύπαθη γενιά μαθητών και μαθητριών».

Διαβάστε ακόμη

Πλειστηριασμοί: Ηχηρά σφυριά για ακίνητα σε Μύκονο, Σύρο και Θησείο (pics)

Ο ανασχηματισμός, το Tinos Beach, ο αρχιτέκτων του Frontier, οι κόντρες για τα ακίνητα και τα 3Β για το Yabanaki

Τουρισμός: Πάνω από 1 εκατ. αφίξεις τον Μάιο – Ποιοι τουρίστες «ψηφίζουν» Ελλάδα

Exit mobile version