Ακριβά θα κληθούν να πληρώσουν οι Αθηναίοι φέτος το καλοκαίρι την είσοδό τους στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής αφού οι χρεώσεις για εισιτήριο εισόδου, για τις ξαπλώστρες αλλά για προϊόντα διατροφής είναι μάλλον απλησίαστα για μια οικογένεια.

Βεβαίως το εύρος των τιμών ποικίλει ανάλογα με τις προτιμήσεις. Υπάρχουν κριτήρια όπως το μπάνιο στη θάλασσα γίνεται Σαββατοκύριακο ή καθημερινές, αν η επιλογή της ξαπλώστρας είναι στην πρώτη, τη δεύτερη ή πιο πάνω σειρά.

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η είσοδος στην παραλία του Αλίμου είναι στα 6 ευρώ και 2 ευρώ η ξαπλώστρα, ενώ τα Σαββατοκύριακα ανέρχεται στα 8 ευρώ.

Για την ξαπλώστρα το μειωμένο εισιτήριο είναι στα 3 ευρώ, ενώ δωρεάν είσοδος είναι για τους δημότες.

Στην οργανωμένη παραλία της Βουλιαγμένης η γενική είσοδος είναι 10 ευρώ το άτομο και το μειωμένο εισιτήριο στα 5 ευρώ ενώ ελεύθερη είναι η είσοδος για παιδιά έως 5 ετών και ΑμΕΑ. Το κόστος για τις ξαπλώστρες τις καθημερινές είναι 20 – 30 € ενώ το Σαββατοκύριακο κυμαίνεται 30-40 ευρώ, αναλόγως και τη θέση που θέλει κάποιος να διαλέξει. Αν θέλεις να είσαι μπροστά στη θάλασσα, λίγο πιο πίσω ή απλώς το Σαββατοκύριακο ανεβαίνει η τιμή του στα 30 με 40 ευρώ, ενώ αν θες να πιεις έναν καφέ θα πληρώσεις 4 ευρώ, έναν χυμό ανάμεικτο στα 6,5 ευρώ και ένα κλαμπ σάντουιτς στα 15 ευρώ.

Στην παραλία στο Καβούρι το κόστος για το σετ ξαπλώστρας φτάνει τα 14 ευρώ ενώ η τιμή για μια μπάλα παγωτό κοστίζει 3 ευρώ και η γρανίτα 4 ευρώ.

Οι πολίτες μιλούν για αυξήσεις ακόμα και 25% σε σχέση με πέρσι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, η τιμή για μια τετραμελή οικογένεια αγγίζει ακόμη και τα 64 ευρώ, δηλαδή πάνω από ενάμιση ημερομίσθιο (35 ευρώ) μόνο για ξαπλώστρες και ομπρέλα δίπλα στη θάλασσα χωρίς να συνυπολογίσει ποτό και φαγητό. Κι αυτό στην Αττική γιατί στα νησιά οι τιμές είναι πολλαπλάσιες.

Διαβάστε ακόμη

Σε λειτουργία ξανά η διώρυγα στον Ισθμό της Κορίνθου (pics + vid)

Αγίου Πνεύματος: Υποχρεωτικά κλειστά τα καταστήματα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Η ΕΚΤ δεν πατάει «φρένο» στα επιτόκια παρά τη μείωση του πληθωρισμού (γραφήματα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ