Πανελλαδικές Εξετάσεις χωρίς μείωση της ύλης, αλλά με βατά θέματα και χωρίς διπλό μηχανογραφικό σε συνδυασμό με καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων Πανεπιστημίων δημιουργούν ένα καινούργιο τοπίο στο φετινό εξεταστικό σύστημα και διαμορφώνουν έναν νέο χάρτη στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Μέχρι τις 31 Μαρτίου έχουν προθεσμία οι πρυτάνεις να καταθέσουν τις προτάσεις τους στο υπουργείο Παιδείας για την αναδιάρθρωση των Πανεπιστημίων τους, οι οποίες θα περιλαμβάνουν καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων, με βάση τις οποίες θα προκύψει ένα νέο μηχανογραφικό δελτίο. Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Παιδείας έλεγαν στο «ΘΕΜΑ» ότι «οι φετινοί υποψήφιοι δεν θα δουν τμήματα που υπήρχαν στο περσινό μηχανογραφικό δελτίο, σίγουρα αυτά που είχαν πέρυσι μηδενικό αριθμό εισακτέων ενώ τμήματα δεν θα εμφανιστούν στο φετινό μηχανογραφικό δελτίο, μπορεί να εμπεριέχονται σε άλλα τμήματα που θα προκύψουν από τις συνενώσεις σχολών». Ως αποτέλεσμα θα είναι και η αλλαγή έδρας κάποιων σχολών να αλλάξει και η έδρα κάποιων σχολών και βέβαια μαθημάτων που θα ταιριάζουν με το νέο τμήμα που δημιουργηθεί. Πέρυσι καταργήθηκαν 37 τμήματα.

Ωστόσο συμπλήρωναν ότι «το νέο μηχανογραφικό δελτίο θα έχει αλλαγές, όχι μεγάλες καθώς από τη μία οι πρυτάνεις δεν είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε προτάσεις για πολλές συγχωνεύσεις ακόμα και αν έχουν αλληλοεπικαλυπτόμενα γνωστικά αντικείμενα και από την άλλη δεν υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος προετοιμασίας».

Σε ότι αφορά στην ανακοίνωση των βάσεων , αυτή αναμένεται να γίνει νωρίτερα από τα τέλη Αυγούστου, καθώς υποψήφιοι για Σχολές Στρατιωτικές, Αστυνομίας, Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, δίνουν τις προκαταρκτικές εφέτος την Ανοιξη και από την πορεία αυτής της διαδικασίας θα εξαρτηθεί αν οι υποψήφιοι μάθουν νωρίτερα τις βάσεις .

Δείτε όλες τις αλλαγές στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις στο protothema.gr