Απεβίωσε το πρωί της Πέμπτης ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς σε ηλικία 83 ετών.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς έφυγε από τη ζωή στο ιδιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες.

Γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1939 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού. Αρχικά εργάστηκε ως ασφαλιστής στην American Life (ALICO), ενώ το 1969 ίδρυσε μαζί με τον Αλέξανδρο Ταμπουρά την ασφαλιστική εταιρία Interamerican.

Δραστηριοποιήθηκε σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς, όπως στον χώρο των ασφαλειών, της τηλεόρασης, των αιθουσών κινηματογράφου και του λιανικού εμπορίου, ενώ με την οξύνοια και την προνοητικότητά του και μέσω επιτυχημένων deals και επαναγορών, κατάφερε να χτίσει μια δαιδαλώδη επιχειρηματική αυτοκρατορία αξίας δισεκατομμυρίων.

Πέραν της  Interamerican είχε ιδρύσει ή εξαγοράσει πλήθος άλλων επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων την τράπεζα Interbank (το 1997 εξαγοράστηκε και απορροφήθηκε από την τράπεζα Eurobank), την Intertech (αποκλειστικός αντιπρόσωπος προϊόντων Panasonic στην Ελλάδα), την Ευρωκλινική Αθηνών, την τράπεζα Novabank (το 2006 μετονομάστηκε σε Millennium Bank και το 2013 εξαγοράστηκε και απορροφήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς), το στόλο αεροσκαφών και ελικοπτέρων InterJet, την εταιρία βιολογικής καλλιέργειας GreenFarm. Για το διάστημα 1998–2001 ήταν ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη Θεσσαλονίκης, ενώ για μια εικοσαετία ήταν συνιδιοκτήτης και μετέπειτα ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού Alpha και των ομότιτλων τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ηταν επίσης ιδιοκτήτης των κινηματογραφικών αιθουσών  Village Roadshow Greece, του  τηλεοπτικού σταθμούς Channel 9 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη,  της Mediterra Οινοποιητικής στην Κρήτη και editerrawines.gr

Είχε ανακηρυχθεί «Άρχων Μεγάλος Πρωτέκδικος του Οικουμενικού Θρόνου»[2] από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και «Μεγάλος Ευεργέτης» από τη Μεγάλη και Γεροντική Μητρόπολη Χαλκηδόνος.

Είχε μία κόρη, τη Μαρία, και δύο εγγόνια.

Διαβάστε ακόμη:

Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Με ποιους κροίσους «παζαρεύει» το deal των 3,5 δισ. για την πώληση της Τσέλσι

Ο άνθρωπος που «αξίζει» 117 δισ. δολάρια

«Βουτιά» πάνω από 30% της χονδρεμπορικής τιμής φυσικού αερίου, μικρή άνοδος στον ηλεκτρισμό