Οι φυσικές καταστροφές είναι μέρος της ζωής. Ενώ ορισμένα μέρη είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν καταστροφές από άλλα, ποτέ δεν είστε εντελώς ελεύθεροι από την απειλή μιας τέτοιας καταστροφής.

Το ακίνητο που έχει υποστεί ζημιά σε μια καταιγίδα μπορεί να επισκευαστεί ή να ξαναχτιστεί. Αλλά μια φυσική καταστροφή μπορεί να βγάλει εκτός προμήθειας μια μικρή επιχείρηση για μέρες, εβδομάδες ή χειρότερα.

Προστατέψτε την επιχείρησή σας εντοπίζοντας τους κινδύνους που αντιμετωπίζετε από μια φυσική καταστροφή και δημιουργώντας ένα σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση καταστροφών για να διασφαλίσετε ότι η επιχείρησή σας θα είναι λειτουργική το συντομότερο δυνατό.

Πρακτικά βήματα για την ετοιμότητα σε περίπτωση καταστροφών

Αρχικά, επιθεωρήστε το ακίνητό σας και ολοκληρώστε οποιαδήποτε απαραίτητη συντήρηση για να βεβαιωθείτε ότι είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να αντέξει πιθανές καταστροφές.

Για την ασφάλεια εσάς και του προσωπικού σας, δημοσιεύστε διαδρομές εκκένωσης σε όλο το κτίριο και εκπαιδεύστε τους υπαλλήλους για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Κρατήστε στην επιχείρησή σας ένα κιτ επιβίωσης που περιλαμβάνει φακό, νερό, μπαταρίες, κολλητική ταινία και ψαλίδι.

Διασφάλιση της κάλυψης της επιχείρησής σας

Η ασφάλιση είναι απαραίτητη για την προστασία κάθε επιχείρησης. Εάν δεν είστε βέβαιοι για τις λεπτομέρειες, μιλήστε με τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο ή ελέγξτε την ασφάλιση σας για τον τύπο κάλυψης που έχετε στα κτίρια και τα φυσικά σας περιουσιακά στοιχεία.

Βεβαιωθείτε ότι καλύπτει το είδος της ζημιάς που μπορεί να αντιμετωπίσετε από μια καταστροφή, όπως ο άνεμος ή το νερό, και ότι είναι αρκετή για την επαναφορά της επιχείρησής σας σε λειτουργία.

Εξετάστε την ασφάλιση διακοπής της επιχείρησης, η οποία καλύπτει το χαμένο εισόδημα λόγω αναγκαστικής διακοπής λειτουργίας μετά από καταστροφή.

Αυτό μπορεί να είναι κρίσιμο για την επιβίωση της επιχείρησής σας αφού ανοίξετε ξανά.

Προστασία κρίσιμων δεδομένων

Πολλές από τις ζωτικές πληροφορίες μιας επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων των εργαζομένων, των οικονομικών αρχείων, των αρχείων πελατών και του αποθέματος, βρίσκονται σε διακομιστές υπολογιστών και αποθήκευση.

Όλες αυτές οι πληροφορίες μπορούν να εξαφανιστούν γρήγορα εάν δεν δημιουργηθούν σωστά αντίγραφα ασφαλείας. Τα ηλεκτρονικά δεδομένα θα πρέπει να δημιουργούνται τακτικά αντίγραφα ασφαλείας, με φυσικά αντίγραφα να φυλάσσονται εκτός τοποθεσίας.

Διαβάστε ακόμη

Δυναμικό ξεκίνημα το 2024 με νέα deals στον ελληνικό τουρισμό – Ποια είναι (pics)

Αναζητώντας ταλέντα: Οι περιοχές της Ελλάδας που «στεγνώνουν» από εργαζόμενους (χάρτης)

Τα 5 πολυτελή θέρετρα που εγκαινιάζονται στην Ελλάδα φέτος – Πού βρίσκονται

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ