Η εμπορική ασφάλιση αυτοκινήτου βοηθά στην κάλυψη του κόστους των αυτοκινητιστικών ατυχημάτων που συμβαίνουν ενώ εσείς ή το προσωπικό σας χρησιμοποιείτε αυτοκίνητα της εταιρείας για επαγγελματικούς λόγους. Αυτή η κάλυψη μπορεί να βοηθήσει στην πληρωμή υλικών ζημιών και ιατρικών εξόδων για οτιδήποτε, από ένα «φτερό« μέχρι ένα θανατηφόρο ατύχημα. Εάν η επιχείρησή σας εξαρτάται από εταιρικά οχήματα, η εμπορική ασφάλιση αυτοκινήτου είναι ζωτικής σημασίας.

Τι καλύπτει η εμπορική ασφάλιση αυτοκινήτου;

Ακολουθούν οι πιο συχνές ασφαλίσεις εμπορικών καλύψεων αυτοκινήτων που διατίθενται στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων:

Η κάλυψη ευθύνης για σωματικές βλάβες βοηθά στην πληρωμή των ιατρικών εξόδων του άλλου οδηγού εάν εσείς ή ένας από τους υπαλλήλους σας προκαλέσει ατύχημα.
Η Κάλυψη Ευθύνης Ζημιών Περιουσίας πληρώνει για ζημιές που εσείς ή οι υπάλληλοί σας προκαλούν στην περιουσία κάποιου άλλου.
Η κάλυψη σύγκρουσης σας βοηθά να πληρώσετε για να επισκευάσετε ή να αντικαταστήσετε το αυτοκίνητο της επιχείρησής σας εάν χτυπήσετε κάτι, όπως άλλο αυτοκίνητο
Η ολοκληρωμένη κάλυψη μπορεί να σας βοηθήσει να πληρώσετε για ζημιές αυτοκινήτων που προκαλούνται από κλοπή, πυρκαγιά ή φυσικές καταστροφές.
Η κάλυψη ιατρικών πληρωμών μπορεί να βοηθήσει στην πληρωμή ιατρικών εξόδων για τους υπαλλήλους σας και τους επιβάτες τους σε περίπτωση ατυχήματος, όπως ιατρικές θεραπείες και αποκαταστάσεις,
Η Κάλυψη Ανασφάλιστου/Υπόασφαλισμένου Αυτοκινητιστή βοηθά στην πληρωμή των ιατρικών εξόδων εσάς ή των υπαλλήλων σας ή στην επισκευή του αυτοκινήτου σας εάν ο άλλος οδηγός δεν έχει επαρκή κάλυψη αστικής ευθύνης ή είναι ανασφάλιστος.

Οι επιχειρήσεις ενοικίασης εμπορικών αυτοκινήτων προσφέρουν κάλυψη ευθύνης ενώ εσείς ή οι υπάλληλοί σας οδηγείτε ένα ενοικιαζόμενο όχημα για επαγγελματικούς λόγους. Πολλές εταιρείες ενοικίασης έχουν εξαιρέσεις για ζημιές από ζημιές ή παραιτήσεις ζημιών λόγω σύγκρουσης τις οποίες μπορείτε να υπογράψετε για να αποφύγετε την πληρωμή για υλικές ζημιές σε ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.

Πόσο κοστίζει η εμπορική ασφάλιση αυτοκινήτου;

Το ποσό του ασφαλίστρου που θα πληρώσετε για ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο εμπορικού αυτοκινήτου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον κλάδο σας και τους τύπους οχημάτων που χρησιμοποιεί η επιχείρησή σας.

Διάφοροι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν το κόστος της ασφαλιστικής κάλυψης του αυτοκινήτου σας, όπως οι:

Είδος επιχείρησης που έχετε
Τύπος οχήματος που οδηγεί ο υπάλληλος σας
Τύπος φορτίου που μεταφέρει το εταιρικό όχημα
Τοποθεσία της εταιρείας σας
Ποσό κάλυψης ευθύνης που επιλέγετε

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει ασφάλιση του εμπορικού στόλου μιας επιχείρησης, ένα ατύχημα μπορεί να καταστήσει μια επιχείρηση ευάλωτη σε κινδύνους.

Διαβάστε ακόμη

Azur Selection: Οι δύο εξαγορές ξενοδοχείων σε Βόλο και Μεγανήσι και η ματαίωση του project της Μυκόνου (pics)

Mητσοτάκης από ΔΙΜΕΑ: Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τη συγκράτηση της αύξησης των τιμών

UBS για Ελλάδα: «Ταύρος» για ομόλογα και οικονομία (γραφήματα)