Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η Αστυνομία προς τους πολίτες, εφιστώντας τους την προσοχή, αναφορικά με μία νέα απάτη μέσω μηνύματος εφιστά στους πολίτες η Αστυνομία.

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία, συνεχίζονται οι προσπάθειες των επιτήδειων να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες με νέο διακινούμενο ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι δράστες χρησιμοποιούν τα στοιχεία του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Γεωργίου Κώτσηρα, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκη, του Αρχηγού Αστυνομίας Κύπρου, Στυλιανού Παπαθεοδώρου και του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Europol, Jérôme Bonet.

Παράλληλα, στην προσπάθειά τους να προσδώσουν «αληθοφάνεια» στη σχετική επιστολή χρησιμοποιούν τα λογότυπα της Ελληνικής Αστυνομίας, της Αστυνομίας Κύπρου, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς και δικαστικών Αρχών και Αρχών επιβολής του Νόμου.

Πιο αναλυτικά, οι δράστες προσποιούμενοι τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές, διακινούν επιστολή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και προσπαθούν να εξαπατήσουν συμπολίτες μας – χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης τους εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνεται ότι το συγκεκριμένο μήνυμα είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος».

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν απατεώνες

Για την ενημέρωση των πολιτών, η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα εικόνα από το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και από την απατηλή επιστολή.

Τι να κάνετε αν λάβετε το μήνυμα – απάτη

Η αστυνομία, εφιστά την προσοχή στους πολίτες «να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα» καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Υπενθυμίζεται ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει εντοπιστεί συστηματική προσπάθεια εξαπάτησης με ανάλογα κείμενα – μηνύματα κάνοντας χρήση των στοιχείων αξιωματούχων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΔΩ), στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/ Χρήσιμες συμβουλές», ενώ επιπλέον πληροφορίες και συμβουλές για περιστατικά ηλεκτρονικών απατών υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΕΔΩ).

Διαβάστε ακόμη

Tα νέα ιαπωνικά ρολόγια-αριστουργήματα που συναρπάζουν τους συλλέκτες  

ΥΠΕΝ: Φουλ καύση απορριμμάτων με τη συνδρομή ιδιωτών για να μειωθεί η ταφή στο 10%  

ΔΕΣΦΑ: Διαγωνισμοί ύψους 64 εκατ. ευρώ για την προμήθεια φυσικού αερίου