Απάντηση στο ερώτημα που απασχολεί τους κατόχους νέας ταυτότητας για το αν θα πρέπει να προχωρήσουν σε εκ νέου έκδοση αφού τεθεί σε εφαρμογή ο Προσωπικός Αριθμός Πολίτη, έδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.
Όπως είπε στο ΟΡΕΝ, «το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει πει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για όσες νέες έχουν εκδοθεί, θα ισχύουν μέχρι το τέλος της ισχύος τους».
Γιατί θεσμοθετείται ο Προσωπικός Αριθμός
Ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε ότι «ο Προσωπικός Αριθμός δεν είναι κάτι παραπάνω από μια λύση πληροφορικής για να ενώσουμε τα μητρώα του κράτους. Σήμερα δεν υπάρχει κάποιος αριθμός για να συνδέει το μητρώο ταυτοτήτων, το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ και το μητρώο πολιτών. Δεν είναι θέμα μεταφυσικής ή σκοτεινού υπόκοσμου».
Αναφερόμενος δε σε όσους κάνουν λόγο για κίνδυνο διαρροής προσωπικών δεδομένων, είπε ότι «τα δεδομένα αυτά υπάρχουν στα 4 μητρώα. Είναι δεδομένα που χρειαζόμαστε για κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες υγείας ασφάλειας. Δεν είναι θέμα λόξας ή σκοτεινού σεναρίου».
Όπως τόνισε είναι «ένας αριθμός που πέρασε από όλα τα στάδια εγκρίσεων και όλες τις αρχές όπως την αρχή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Θα είναι 3 αλφαριθμητικά ψηφία και το ΑΦΜ και θα περνάει στις νέες ταυτότητες».
Σημείωσε, μάλιστα, ότι «με την μπλε ταυτότητα δεν θα μπορούμε σε λίγους μήνες να πάμε πουθενά γιατί πλαστογραφείται για πλάκα».
Διαβάστε ακόμη
Αθηνά Μαρτίνου και Σπύρος Μ. Πολέμης στο Greek Shipping Hall of Fame (pics)
Πλειστηριασμοί: Ποια ξενοδοχεία βγαίνουν στο σφυρί αυτή την εβδομάδα
Στοά Αρσακείου: Ανοίγει πριν το καλοκαίρι η πτέρυγα της Σταδίου και το φθινόπωρο στο 100% (pics)
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα