Ελλάδα

Ράσμουσεν: Έρχονται περιφερειακά προγράμματα που θα κάνουν την κρίση ευκαιρία

  • newsroom


Η Ελλάδα θα λάβει μεγάλα «πακέτα» από το Ταμείο Ανάκαμψης, τόνισε ο επικεφαλής της Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κάρστεν Ράσμουσεν

Τα σχέδια της Ε.Ε. για την περιφερειακή ανάπτυξη παρουσίασε στο Regional Growth Conference ο επικεφαλής της Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κάρστεν Ράσμουσεν.

Σημείωσε ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης η Ελλάδα θα λάβει μεγάλα «πακέτα» ωστόσο, για την καλύτερη διαχείρισή τους θα πρέπει να ξεπεραστεί το εμπόδιο της γραφειοκρατίας, στο οποίο η Ελλάδα, όπως συμπλήρωσε, έχει κάνει εξαιρετική πρόοδο.

Αποκάλυψε πως τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν περιφερειακά προγράμματα για τα οποία η Ε.Ε. βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την κυβέρνηση. Συμπλήρωσε πως τα προγράμματα που έρχονται πρέπει να δημιουργήσουν νέα δεδομένα που θα κάνουν την κρίση ευκαιρία.

Επιπροσθέτως, σημείωσε πως η κυβέρνηση θα πρέπει λειτουργεί ως σύμβουλος των περιφερειακών διοικήσεων έτσι ώστε να διαχειριστούν καλύτερα τα μεγάλα κεφάλαια που έρχονται, για τα οποία πάντως, ζήτησε προσοχή στο ανθρώπινο δυναμικό που θα τα διαχειριστεί.

Αναφερόμενος στο παράδειγμα της Αστυπάλαιας είπε πως ο ίδιος δρόμος μπορεί να ακολουθηθεί από περιοχές που θεωρούνται από πολλούς μειονεκτικές και πως η πράσινη ανάπτυξη πρέπει να αφορά τους πάντες χωρίς αποκλεισμούς.

Τέλος, για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τόνισε πως ο δρόμος Πάτρας – Πύργου βρίσκεται στην τελική ευθεία ενώ, για το παραλιακό μέτωπο της Πάτρας σημείωσε πως πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης και θα δημιουργήσει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης.

Διαβάστε ακόμη:

Τέλος στην «ομηρία» 400.000 φορολογούμενων με «χρέος» έως 0,99 ευρώ στην εφορία

Ράλι στα τρόφιμα: Σε υψηλό δεκαετίας οι τιμές παγκοσμίως

Ακίνητα: Αλλάζουν οι αντικειμενικές από 1ης Ιανουαρίου – Πού θα εκτιναχθούν οι τιμές