Την απόφασή του επί της ενοχής η μη της Ρούλας Πισπιρίγκου όσον αφορά στις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, ανακοινώνει σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Έτσι η εκδίκαση αυτής της πολύκροτης αυτής υπόθεσης που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2023 ολοκληρώνεται έπειτα από περίπου 100 συνεδριάσεις του δικαστηρίου κατά τις οποίες εξετάστηκαν περισσότεροι από 60 μάρτυρες, ενώ μόνο για την απολογία της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα χρειάστηκαν εννέα δικάσιμες.

Η σημερινή ετυμηγορία του δικαστηρίου και συγκεκριμένα των τριών τακτικών δικαστών και των τεσσάρων ενόρκων επί της ενοχής ή μη της 35χρονης κατηγορουμένης αναμένεται να ανακοινωθεί λίγο μετά τις 11. Η συνεδρίαση όμως θα συνεχιστεί εφόσον ανακοινωθεί ενοχή της κατηγορούμενης, προκειμένου να εξεταστούν αιτήματα ελαφρυντικών που μπορεί να θέσει αλλά και επιμέτρησης ποινής. «Αυτή η στιγμή είναι μεγάλη στιγμή για τη Δικαιοσύνη. Η αλήθεια είναι μία: κανείς δεν μπορεί να καταδικάσει την κατηγορουμένη. Εκλιπαρώ και προσδοκώ… Κάθε μέρα η γυναίκα αυτή πεθαίνει. Ζει με την προσδοκία μιας καλής απόφασης», είχε πει ο Αλέξης Κούγιας συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, κατά την μαραθώνια αγόρευση του στη δίκη. «Αν κάτι δολοφονήθηκε σ’ αυτή τη διαδικασία, αυτό ήταν η επιστημονική αλήθεια και ο ορθός λόγος» είχε αναφέρει ακόμη ο συνήγορος και αναφερόμενος στον καθηγητή κ. Ράικο στην έκθεση του οποίου στηρίζεται η κατηγορία σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, έκανε λόγο για ένδεια αποδεικτικών στοιχείων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εάν μετά την επιστημονική διερεύνηση της υπόθεσης πετάξετε στον κάλαθο των αχρήστων την έκθεση του Ράικου όπως και πρέπει να κάνετε, τότε δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο που να υποδεικνύει εγκληματική ενέργεια και αυτό δεν μπορεί να υποκατασταθεί ούτε να αντικατασταθεί με κουτσομπολιά και μηνύματα στο Viber, με τα σχόλια των τηλεδικαστών στις πρωινές, μεσημεριανές και απογευματινές τηλεοπτικές εκπομπές και τις αυθαίρετες και ανεύθυνες τοποθετήσεις των αυτόκλητων τηλε-ιατροδικαστών, των ανθρώπων δηλαδή που πάνω σε ένα ανθρώπινο δράμα εδώ και δύο χρόνια χτίζουν καριέρες και φτιάχνουν περιουσίες», είχε αναφέρει ακόμη στην αγόρευση του ο κ. Κούγιας, υποστηρίζοντας την αθωότητα της εντολέως του.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr