search icon

Ελλάδα

Σχολεία στην Ελλάδα: Πότε κλείνουν για το Πάσχα 2024 – Όλες οι αργίες

Οι ημερομηνίες με όλες τις αργίες για τη σχολική χρονιά 2023-2024, καθώς και οι ημερομηνίες αργίες που ακολουθούν για το 2024

Το Πάσχα πλησιάζει και οι μαθητές ανυπομονούν για το τελευταίο κουδούνι πριν από τις γιορτές. Τα σχολεία θα είναι κλειστά από το Σάββατο 27 Απριλίου έως και την Κυριακή 12 Μαΐου.

Ακολουθεί, το ημερολόγιο με τις βασικές αργίες που ακολουθούν, για το 2024:

Επίσημες Αργίες

Μέχρι το 2021 «επίσημες» αργίες ήταν οκτώ, ενώ υπάρχουν και οι εθιμοτυπικές αργίες.

Από το 2021, με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προστέθηκε η 28η Οκτωβρίου, που μέχρι τότε ήταν προαιρετική αργία.

Συγκεκριμένα το ΚΕΠΕΑ σημειώνει: «Οι ημέρες υποχρεωτικής αργίας που από το νόμο έχουν καθορισθεί και κατά τις οποίες απαγορεύεται κάθε βιομηχανική, βιοτεχνική, εμπορική εργασία, επαγγελματική δραστηριότητα, καθώς και η απασχόληση των μισθωτών είναι οι εξής»:

Με αποφάσεις του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που εκδίδονται μετά από γνωμοδότηση του ΑΣΕ και δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μπορούν να ορίζονται και άλλες εορτές, μέχρι πέντε (5) κατ’ έτος, ως ημέρες υποχρεωτικής ή προαιρετικής αργίας ανά την Επικράτεια. Εφόσον πρόκειται για τοπικές αργίες, η αρμοδιότητα ανήκει στους Περιφερειάρχες. Με την ίδια διαδικασία δύνανται να καταργούνται ή να αλλάζουν οι προβλεπόμενες αργίες (άρθρο 60 Ν. 4808/2021).

Διαβάστε ακόμη

Ξέσπασε πόλεμος στη Wall Street μεταξύ Γιώργου Οικονόμου και Genco Shipping

Φορολογικές δηλώσεις: Αλλάζει το χρονοδιάγραμμα για την υποβολή τους

Kilada Hills: Κρούσεις για πώληση του «στρατηγικού» project των 420 εκατ. στο Πόρτο Χέλι (pic + χάρτης)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version