Τη συγκλονιστική στιγμή του εντοπισμού της σορού του Βρετανού παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, στη Σύμη περιέγραψε στην κάμερα η απεσταλμένη του protothema.gr στο νησί, Λίνα Κεκέση.

Μιλώντας από το σημείο που εντοπίστηκε η σορός, πίσω από φράχτη σε βραχώδη περιοχή στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, είπε: «Δυστυχώς, σήμερα το πρωί, ήρθαμε σε μια πολύ δύσκολη θέση όλοι οι δημοσιογράφοι που κάναμε έρευνα γι’ αυτό το ρεπορτάζ. Ξεκινήσαμε μαζί με τον δήμαρχο, προκειμένου να μας δείξει τα δύσκολα μονοπάτια, τα δύσκολα σημεία που πιθανότατα περπάτησε ο άτυχος άντρας.

Θέλαμε να τα φωτογραφίσουμε και κάνοντας την έρευνα, εντοπίσαμε τη σορό. Δυστυχώς, ο άτυχος δημοσιογράφος εντοπίστηκε σε αυτό εδώ το σημείο, στο βουνό, κοντά στην παραλία της Αγίας Μαρίνας».

Πιθανόν στο νοσοκομείο της Ρόδου για την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής θα μεταφερθεί το πτώμα του Βρετανού παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ, για να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατό του, ενώ εξετάζεται και η πιθανότητα να μεταβεί στο νησί ιατροδικαστής.  Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος της Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας «ο 67χρονος, σε αντίθεση με αυτό που εκτιμάτο αρχικά, πως κατευθυνόταν στη χώρα, τελικά φαίνεται πως κινήθηκε προς την Αγία Μαρίνα». Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο άτυχος παρουσιαστής κατάφερε να διασχίσει, σε συνθήκες καύσωνα, όλη την απότομη πλαγιά, αλλά λίγο πριν φτάσει στην παραλία, έπεσε -άγνωστο πώς, ίσως ζαλίστηκε ή σκόνταψε.

Σημειώνεται πως από το πρωί της Πέμπτης, οπότε και δηλώθηκε επισήμως η εξαφάνισή του από τη σύζυγό του, βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr