Η ενίσχυση και εμβάθυνση της συνεργασίας της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σε θέματα Υγείας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Αμερικανός πρέσβης Τζορτζ Τσούνης με την ηγεσία του υπουργείου, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προοπτική αμερικανικών επενδύσεων στον ιατροφαρμακευτικό κλάδο.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου η συζήτηση του κ. Τσούνη με τον υπουργό Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και αφορούσε την ενίσχυση και εμβάθυνση της συνεργασίας της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σε θέματα Υγείας.

Ειδικότερα, εξετάστηκαν οι προοπτικές της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στον τομέα των νοσοκομείων, του φαρμάκου, της έρευνας και της ανάπτυξης για την Υγεία, η αντιμετώπιση της πανδημίας και των προκλήσεων της μετά COVID-19 εποχής.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενίσχυση του συστήματος Υγείας και της προοπτικής αμερικανικών επενδύσεων στον ιατροφαρμακευτικό κλάδο.

Διαβάστε ακόμη:

Aγγελική Φράγκου: Οι νέες κινήσεις στην επιχειρηματική σκακιέρα του Ομίλου Navios

Έγιναν δισεκατομμυριούχοι για λίγες ώρες – Μετά ήρθε η κατάρρευση

Κίνημα «δεν πληρώνω»: Αντιδράσεις από τη Βρετανία έως την Κίνα – Πώς επηρεάζεται η ενεργειακή βιομηχανία