Η Navios Maritime Holdings ήρθε μέσα στο καλοκαίρι στο προσκήνιο της επικαιρότητας όταν πούλησε en bloc τον στόλο της που αποτελείτο από 36 φορτηγά πλοία, συνολικής αξίας 835 εκατομμυρίων δολαρίων στην Navios Maritime Partners L.P.

Η Αγγελική Φράγκου μετά τον εσωτερικό αυτό μετασχηματισμό δημιούργησε τη δεύτερη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ, και την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία ξηρού φορτίου εισηγμένη στις ΗΠΑ, σε αριθμό πλοίων. Η Navios Maritime Partners έχει στόλο που αποτελείται από 188 πλοία εκ των οποίων 90 φορτηγά, 49 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και 49 δεξαμενόπλοια.

Η Navios Maritime Holdings αποσύρθηκε από την πλοιοκτησία και εστιάζει στα logistics. Η Ηoldings είναι μεγαλομέτοχος με ποσοστό 63,8% της Navios South American Logstics.

Η Αγγελική Φράγκου σε μία ακόμη κίνησή της στη σκακιέρα τoυ Ομίλου Navios απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο της Navios Maritime Holdings που είναι εισηγμένη στη χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης.

Η Χιώτισσα πλοιοκτήτρια κατέχει το 53,1% της πρώην βασικής εταιρείας του Ομίλου, όπως ήταν πριν πουλήσει τον στόλο της.

Αυτό περιλαμβάνει μετοχές που ανήκουν σε εταιρείες οχήματα, Raymar Investments, Amadeus Maritime και Navios Shipmanagement Holdings.

Από τις σχεδόν 40,4 εκατ. μετοχές της Αγγελικής Φράγκου σχεδόν 17,6 εκατ. εκδίδονται κατά τη μετατροπή ενός ομολόγου που κατείχε μέσω της Navios Shipmanagement. Navios Holdings, η οποία δυσκολεύτηκε να διαχειριστεί το χρέος της. Με την πώληση του στόλου της έναντι 835 εκατομμυρίων δολαρίων εξαλείφει όλα τα βραχυπρόθεσμα και ληξιπρόθεσμα χρέη της εταιρείας.

Η Navios εκτιμά ότι στο γ’ τρίμηνο θα έχει κέρδη περίπου 100 εκατ. δολάρια και αναμένεται να αυξήσει τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας κατά περίπου 50 εκατ. δολάρια.

Η Navios Holdings έχει πλειοψηφικό μερίδιο 63,8% της Navios Logistics, έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους logistics στην περιοχή Hidrovia της Νότιας Αμερικής, και θα επικεντρωθεί κυρίως στην ανάπτυξη αυτής της επιχείρησης.

Κατέχει επίσης μερίδιο 10,3% στην Navios Partners που στα τέλη Ιουλίου είχε αγοραία αξία 75 εκατ. δολαρίων.

Η εταιρεία είπε ότι με βάση τις εκτιμήσεις της αξίας του καθαρού ενεργητικού η συμμετοχή στη Navios Partners δυνητικά αξίζει πέντε φορές την τρέχουσα τιμή αγοράς.

Διαβάστε ακόμα:

Οι πρωτοβουλίες της Μαρίας Αγγελικούση με στόχο την ενεργειακή μετάβαση

Αριστείδης Πίττας: Τα καλύτερα αποτελέσματα της ιστορίας της κατέγραψε η Euroseas

Σταϊκούρας για Fuel Pass 2: Καταβλήθηκαν €131 εκατ. σε 1,9 εκατ. δικαιούχους