Ελλάδα

Σοκαριστική έρευνα για την πανδημία: Σε κάθε 4 θανάτους ενηλίκων ένα παιδί χάνει τον γονέα του (vid)

  • newsroom


Σύμφωνα με διεθνείς έρευνες, ο κορωνοϊός αφήνει πίσω του χιλιάδες ορφανά παιδιά

Για μια κρυφή και επώδυνη πανδημία που αναδεικνύεται παράλληλα με την πανδημία του κορωνοϊού, έκανε λόγο η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Όπως είπε, διεθνής έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ με τίτλο «Η ορφάνια από τον covid», έχουν δείξει ότι σε κάθε τέσσερις θανάτους ενηλίκων, ένα παιδί χάνει τον γονιό του.

Όπως είπε η Μαρία Θεοδωρίδου, χιλιάδες παιδιά θα φέρουν το τραύμα απώλειας των γονιών τους και αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη της πρόληψης και την διατήρηση της ψυχικής τους υγείας.

Την ίδια στιγμή, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας προειδοποίησε ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται έξαρση της πανδημίας στις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Τόνισε δε ότι όσο υψηλότερη είναι η εμβολιαστική κάλυψη, τόσο χαμηλότερος είναι ο αριθμός των νοσηλειών και των θανάτων.

Παράλληλα, οι επιστήμονες εξακολουθούν να επισημαίνουν ότι όσοι είναι εμβολιασμένοι πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν σε ένα λογικό πλαίσιο τα μέτρα προστασίας, όπως να φορούν μάσκες, να κρατούν αποστάσεις και να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό.

Διαβάστε ακόμη

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Έρχονται κι άλλες ενεργειακές κρίσεις όπως η τωρινή

MyData: Ποιοι και πώς πρέπει να εκδίδουν υποχρεωτικά ηλεκτρονικά τα τιμολόγια εσόδων από 1η Νοεμβρίου

Σεμπάστιαν Κουρτς: Ο καγκελάριος παραιτείται, αλλά δεν φεύγει