Ελλάδα

ΣτΕ: Νόμιμα τα περιοριστικά μέτρα για λειτουργία των Εκκλησιών τα Θεοφάνεια

  • newsroom


Είχαν προσφύγει πολίτες, ενώ η Εκκλησία της Ελλάδος δεν προσέφυγε, όπως είχε αρχικά ειπωθεί – Ήπια αστυνόμευση έξω από τους ναούς για την αποφυγή συνωστισμού

Για λόγους δημοσίου συμφέροντος οι οποίοι ανάγονται στην προστασία του κοινού από τη διασπορά του COVID-19 η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε σήμερα τρεις αιτήσεις πολιτών, κατά κανόνα δικηγόρων, οι οποίοι ζητούσαν να ανασταλούν οι αποφάσεις της πολιτείας με τις οποίες προβλέπονταν η συμμετοχή περιορισμένου αριθμού πιστών στη θεία λειτουργία των Χριστουγέννων και του Νέου έτους, λόγω της πανδημίας.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με πρόεδρο τη Μαίρη Σαρπ -για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, οι οποίοι ανάγονται στην αποφυγή περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού, απέρριψε τις αιτήσεις αναστολών των τριών πολιτών.

Πάντως, σύμφωνα με το protothema, να σημειωθεί ότι στο Συμβούλιο της Επικρατείας δεν κατατέθηκε σήμερα καμιά προσφυγή από την πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως είχε ανακοινωθεί, κατά των μέτρων για τη μη συμμετοχή πιστών στη λειτουργία των Θεοφανείων στις εκκλησίες της χώρας μας.

Ήπια αστυνόμευση έξω από τους ναούς

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές της αστυνομίας ανέφεραν ότι την ημέρα των Θεοφανείων θα υπάρχει «ήπια αστυνόμευση έξω από τους ιερούς ναούς, ενώ θα ακούγονται από τα περιπολικά ηχητικά μηνύματα για την αποφυγή συνωστισμού των πιστών».

Επίσης, οι κατά τόπους αστυνομικοί διευθυντές βρίσκονται σε συνεχή συνεννόηση με ιεράρχες, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί μεγάλη σύσκεψη στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ, προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα μέτρα.

Διαβάστε περισσότερα:

Υποχρεωτικά με επιταγές ή κάρτες οι πληρωμές στις ΔΟΥ

Σε νέες προσλήψεις προχωρά η Skroutz – Στόχος να καλύψει 200 θέσεις εργασίας το 2021

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Σε παρέμβαση Μαξίμου προσβλέπουν οι ενδιαφερόμενοι

Απόρρητο Απόρρητο