search icon

Ελλάδα

Ταξίδια με πλοίο: Όσα πρέπει να ξέρετε για τη δήλωση υγείας – Τι ισχύει από 7 Ιούνιου

Τι προβλέπεται εάν δεν έχετε τη δήλωση υγείας - Παράταση notam για τις πτήσεις εξωτερικού

Νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ από 7 Ιουνίου όσον αφορά τις μετακινήσεις στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και τους κανόνες προστασίας που θα πρέπει να τηρούν τόσο οι πολίτες, όσο και οι τουρίστες. Έτσι, υποχρεωτική για όλους είναι πλέον η ηλεκτρονική δήλωση υγείας (https://sea.travel.gov.gr), για τα ταξίδια με πλοίο, ενώ όλοι οι ταξιδιώτες  υποχρεούνται να συμπληρώνουν πριν την επιβίβασή τους στα ακτοπλοϊκά πλοία κατά τις μετακινήσεις τους από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά και αντίστροφα.

Σημειώνεται ότι η υποβολή της Δήλωσης Υγείας θα εξακολουθήσει να είναι δυνατή και σε έντυπη μορφή για εκείνους τους ταξιδιώτες που δεν διευκολύνονται στην έκδοση της ηλεκτρονικής. Επίσης, το εν λόγω πιστοποιητικό πρέπει να συμπληρώνεται εντός 24 ωρών πριν από το εκάστοτε ταξίδι με πλοίο.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται τα εξής:

Τι πρέπει να ξέρετε για τη δήλωση:

Παράταση notam για τις πτήσεις εξωτερικού

Παρατείνεται, έως τις 14/6/2021 και ώρα 06:00 το πρωί, η αεροπορική οδηγία επιβολής του μέτρου απαγόρευσης εισόδου στην Ελλάδα των υπηκόων τρίτων κρατών. Η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα δεν ισχύει για τους υπηκόους κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Συμφωνίας Σένγκεν συμπεριλαμβανομένων των συζύγων τους ή των προσώπων, με τα οποία αυτοί έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, καθώς και των ανηλίκων τέκνων τους.

Διαβάστε ακόμη:

G7: Τι σημαίνει η συμφωνία για τον φόρο στις πολυεθνικές – Κερδισμένοι και χαμένοι – Το όφελος για την Ελλάδα

Δικηγόροι: Έρχεται επιδότηση έως 2.000 ευρώ – Οι δικαιούχοι και η διαδικασία για τις αιτήσεις

Συντάξεις Ιουλίου: Ποιες θα καταβληθούν νωρίτερα – Οι ημερομηνίες για όλα τα ταμεία

Exit mobile version