Μετά από 7μηνη αναμονή και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου, θα δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα του επαρχιακού δικτύου Επιδαύρου – Καλλονής, το οποίο είχε καταστραφεί από την κακοκαιρία «Daniel» τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησε χθες Τετάρτη στην περιοχή.

O Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, με τον Δήμαρχο Πόρου, κ. Γιώργο Κουτουζή και τον Δήμαρχο Τροιζηνίας – Μεθάνων, κ. Τάσο Μούγιο

«Στην πρώτη Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας στις αρχές Μαρτίου, είχα δεσμευτεί ρητώς ότι θα γίνει ό,τι είναι τεχνικά δυνατό, ώστε ο δρόμος να δοθεί στην κυκλοφορία με απόλυτη ασφάλεια για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής πριν από το Πάσχα» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Προφανώς έχουμε και άλλα ζητήματα να λύσουμε στην ευρύτερη περιοχή, καθώς στόχος μας είναι -κάθε φορά- να είμαστε ένα βήμα μπροστά και να έχουμε πάρει, από πριν, όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μη γίνουμε ξανά θεατές στην ίδια κατάσταση. Θέλω να ευχαριστήσω όλους, όσοι συνέβαλαν στο έργο. Τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, τον ανάδοχο, αλλά και τις δημοτικές αρχές, οι οποίες συνεργάστηκαν πλήρως, ώστε να παραμείνουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας και –το βασικότερο– ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία του πολίτη».

Υπενθυμίζεται, ότι ο Περιφερειάρχης Αττικής είχε πραγματοποιήσει αυτοψία στο συγκεκριμένο σημείο στις 7 Ιανουαρίου, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, αναγγέλλοντας τη λήψη άμεσων πρωτοβουλιών για την επίλυση του προβλήματος, μετά τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις -όπως χαρακτηριστικά είχε σημειώσει- περίπου τεσσάρων μηνών. Με εντολή Περιφερειάρχη, την επόμενη ημέρα υποβλήθηκε το Τεχνικό Δελτίο Πράξης για την ένταξη του έργου αποκατάστασης στο ΤΠΑ του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την προκήρυξη του διαγωνισμού, τον ορισμό του αναδόχου, την υπογραφή της σχετικής σύμβασης και την παράδοση του έργου περαιώθηκαν στο ελάχιστο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων, Τάσος Μούγιος, δήλωσε: «Σήμερα είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι – εκφράζοντας όλους τους συνδημότες μας- ότι επιτέλους ο δρόμος θα παραδοθεί με ασφάλεια στην κυκλοφορία. Όπως χαρούμενοι θα είναι και οι επισκέπτες μας που επιθυμούν να έρθουν να μας επισκεφθούν τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα. Ευχαριστούμε και πάλι τον κ. Χαρδαλιά, που από την πρώτη στιγμή έχει δείξει τις εξαιρετικές προθέσεις του για τον τόπο μας και ευελπιστούμε σε περαιτέρω συνεργασία».

Ο Δήμαρχος Πόρου, Γιώργος Κουτουζής, δήλωσε: «Σήμερα είναι μια χαρούμενη μέρα για τις κοινωνίες του Πόρου, της Τροιζηνίας και των Μεθάνων. Ο κ. Χαρδαλιάς, πιστός στις δεσμεύσεις του, ανακοίνωσε ότι την επόμενη Τετάρτη, λίγες μέρες πριν από το Πάσχα, ο δρόμος θα δοθεί στις κοινωνίες μας, για να λειτουργήσει ο τουρισμός και οι ανάγκες του τόπου μας. Θέλουμε δημόσια να ευχαριστήσουμε τον κ. Περιφερειάρχη για την ακρίβεια και τις κινήσεις που έγιναν. Να είναι όλοι καλά, καλές γιορτές να έχουμε».

Τον Περιφερειάρχη Αττικής συνόδευσαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Γιάννης Βουτσινάς, η Ειδική Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Έλενα Ράπτη, ο Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων Τάσος Μούγιος, ο Δήμαρχος Πόρου Γιώργος Κουτουζής, ο βουλευτής Ά Πειραιώς και Νήσων της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κατσαφάδος, εκπρόσωποι των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και του αναδόχου του έργου.

Στην συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιάς, μετέβη στον Πόρο, όπου συνατήθηκε με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και φορέων για τα έργα υποδομής και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας στο νησί και, εν συνεχεία, μίλησε στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης «East Med Yacht Show» που φιλοξενείται στον Πόρο από τις 25 Απριλίου 2024 έως τις 28 Απριλίου.

Διαβάστε ακόμα:

Έξαρση στα περιστατικά απάτης με κάρτες – Έκαναν… φτερά 24 εκατ. ευρώ το 2023 – Ποιες συναλλαγές είναι πιο επιρρεπείς

Χαμηλές οι εισροές νέων «κόκκινων» δανείων – Τα όπλα των τραπεζών και τα σχέδια έως το 2026

Γιατί η Epsilon Net έγινε πολύφερνη νύφη – Τι φέρνει η συμμαχία Ι. Μίχου, ΕΤΕ, General Atlantic

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ