Ελλάδα

Voucher 200 ευρώ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τον β’ κύκλο – Παράταση για τους προμηθευτές

  • newsroom


Αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή της αίτησης

Έως και την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 παρατείνεται η ημερομηνία αιτήσεων συμμετοχής Προμηθευτών στο Πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα για το voucher των 200 ευρώ.

Μετά την παραπάνω καταληκτική ημερομηνία δε θα μπορούν να εντάσσονται νέοι προμηθευτές στο Πρόγραμμα.

Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος ξεκινά τη Δευτέρα 31 Μαΐου, προκειμένου οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές να υποβάλλουν αίτηση και να λάβουν voucher 200 ευρώ για αγορά laptop, tablet ή desktop. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση έως και την ημερομηνία γενικής λήξης του Προγράμματος στις 30 Ιουλίου.

Επισημαίνεται ότι ο δεύτερος κύκλος αφορά όλους τους δυνητικούς δικαιούχους, ακόμα και αν δεν είναι εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ. Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί πάνω από 367.000 αιτήσεις για voucher.

Πώς μπορείτε να κάνετε αίτηση

Είσοδος στο δικτυακό τόπο digital-access.gov.gr για να ενημερωθείτε για το Πρόγραμμα, πριν από την υποβολή της παρούσας αίτησης και μάθετε εάν καλύπτετε τα κριτήρια επιλεξιμότητας και δικαιούστε να λάβετε επιταγή -την αναλυτική διαδικασία για την υποβολή της αίτησης επιχορήγησης τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά σας -εάν ανήκετε σε κατηγορία που μπορεί να συμμετάσχει στον Α ή στο Β κύκλο του Προγράμματος, καθώς και τις σχετικές προθεσμίες.

Είσοδος στην εφαρμογή με τους κωδικούς Taxisnet και καταχώρηση στοιχείων με τον αριθμό ΑΜΚΑ
Δηλώστε τον αριθμό του προσωπικού σας κινητού τηλεφώνου ώστε να λαμβάνετε έγκαιρη και εμπιστευτική πληροφορία από το Πρόγραμμα μέσω SMS (όπως για παράδειγμα τους κωδικούς των επιταγών σας).

Συμπληρώστε βασικές πληροφορίες για την υπόλοιπη οικογένεια, εφόσον σας ζητηθούν (απαιτούνται μόνο για τους δικαιούχους του Β κύκλου).

Δηλώστε για πόσα/ποια από τα εξαρτώμενα τέκνα σας αιτείστε επιταγής και συμπληρώστε τα αναλυτικά στοιχεία φοίτησής τους.

Επιβεβαιώστε τον αριθμό του προσωπικού σας κινητού τηλεφώνου με κωδικό μίας χρήσης.

Δείτε αμέσως το αποτέλεσμα της αίτησής σας και τον αριθμό των επιταγών που δικαιούστε.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπου η ηλεκτρονική διασταύρωση δεν είναι εφικτή και θα απαιτηθεί έλεγχος δικαιολογητικών, θα ενημερωθείτε μέσω SMS για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Εκδώστε τις επιταγές και χρησιμοποιήστε τις για αγορά επιλέξιμου εξοπλισμού σε κάποιον από τους εγκεκριμένους προμηθευτές του Προγράμματος.

Διαβάστε ακόμα:

Know Your Customer: Η «απάντηση» στη γραφειοκρατία των τραπεζών – Πώς θα λειτουργεί

Όμιλος Adecco: Πώς θα μοιάζουν τα μελλοντικά γραφεία

Eurostat: Ξεπέρασε τις προσδοκίες το λιανεμπόριο της ευρωζώνης τον Μάρτιο