Την πρόοδο της νέας εναέριας γραμμής μεταφοράς 400 kV που κατασκευάζεται μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας συζήτησαν σήμερα στα Τίρανα οι διοικήσεις του ΑΔΜΗΕ και του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς της Αλβανίας, OST.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε ότι οι τεχνικές ομάδες των δύο Διαχειριστών θα συνεργαστούν στενά, ώστε να επιταχυνθεί η κατασκευή της. Επιπλέον, στη συνάντηση εξετάστηκαν τρόποι αύξησης της διασυνδεσιμότητας μεταξύ των δύο χωρών, ένα ζήτημα που αφορά και την ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

Οι δύο Διαχειριστές συμφώνησαν να συστήσουν τεχνικές ομάδες που θα μελετήσουν πώς η αυξανόμενη διείσδυση των ΑΠΕ και η ανάπτυξη των εγχώριων και διεθνών διασυνδέσεων δημιουργούν περαιτέρω ανάγκες για αύξηση της δυναμικότητας τους.

Τους επόμενους μήνες, οι τεχνικές ομάδες θα ξεκινήσουν την εκπόνηση κοινών μελετών, με στόχο την υιοθέτηση μίας ενιαίας προσέγγισης σχετικά με την ενίσχυση των υφιστάμενων διασυνδέσεων και την δημιουργία νέων, στην ΑΔΜΗΕ ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε ακόμη

ΥΠΕΘΟ: Αύξηση 2,5% στο πραγματικό κατά κεφαλήν ΑΕΠ το 2023 στην Ελλάδα (πίνακες)

Δυναμική ανάπτυξη έως 59,1% της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Ηρακλείου για το 2024

Google: Μπλόκαρε ή αφαίρεσε πάνω από 5,5 δισ. διαφημίσεις για παραβίαση της πολιτικής της

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ