Καλύτερα του αναμενόμενου αποδείχθηκαν τα οικονομικά μεγέθη της Iberdrola, επωφελούμενη από τις ευνοϊκές συνθήκες για τις ευρωπαϊκές εταιρείες κοινής ωφέλειας.  

Ο ισπανικός κολοσσός, ο οποίος δραστηριοποιείται από τις ΗΠΑ έως τη Βραζιλία, πέτυχε σταθερές αποδόσεις το 2022, ακολουθώντας το θετικό παράδειγμα κι άλλων ευρωπαϊκών εταιρειών του κλάδου, όπως οι ΕΟΝ, RWE, Centrica κ.α. 

Ενδεικτικά, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 4,34 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 11,7% και υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών (4,25 δισ. ευρώ). Μόνο στον τομέα των δικτύων, τα κέρδη έφθασαν στα 2,19 δισ. ευρώ έναντι 1,47 δισ. ευρώ το 2021.  

Τον περασμένο Νοέμβριο, η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφέλειας στην Ισπανία ανακοίνωσε επενδύσεις 27 δισ. ευρώ για την επέκταση και την ενίσχυση της χωρητικότητας των δικτύων ενέργειας, με στόχο την αύξηση της συνεισφοράς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.  

Διαβάστε ακόμα:

Ο Καραμανλής (Ραφήνα) και οι θαυμαστές του, η πασαρέλα της Wade Adams, η οικογένεια Heineken στην Αθήνα, ο Ηλιόπουλος και οι ανιματέρ

Τα brands που έγραψαν ιστορία τη δεκαετία του ’50: Ελβιέλα, Ιζόλα, Γάλα Βλάχας, Kolynos και Κλωσταί Πεταλούδας

Έρχεται νέος «σεισμός» στα κρυπτονομίσματα (γράφημα)