Η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από αιολική ενέργεια προβλέπεται να φτάσει τα 304,47 δισ. δολάρια το 2029, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 10%.
«Αυτή η επέκταση κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης μπορεί να συνδεθεί με παράγοντες όπως η ευελιξία του δικτύου, η αποθήκευση ενέργειας, η παγκόσμια μετάβαση σε διαφορετικές πηγές ενέργειας και η ζήτηση από το κοινό και τις εταιρείες», ανέφερε η Business Research Company (TBRC) σε μια νέα ανάλυση.
Η αγορά αναμένεται να φτάσει τα 208,25 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025 από 189,26 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024, χάρη σε παράγοντες όπως τα κυβερνητικά κίνητρα, η ενσωμάτωση του δικτύου, η μείωση του κόστους και οι περιβαλλοντικές ανησυχίες που συνέβαλαν σε αυτή την ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της προς εξέταση περιόδου.
Το 2024, η περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού κατείχε το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από αιολική ενέργεια, ακολουθούμενη από τη Δυτική Ευρώπη.
Οι βασικές τάσεις που επηρεάζουν την προβλεπόμενη ανάπτυξη περιλαμβάνουν τις τεχνολογικές εξελίξεις, την αύξηση της χωρητικότητας, τις υπεράκτιες αιολικές δραστηριότητες, τη χρήση μεγαλύτερων ανεμογεννητριών, τα υβριδικά συστήματα, τις εταιρικές συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, τα πλωτά αιολικά πάρκα και τη διαφοροποίηση της αγοράς.
Διαβάστε ακόμη
Αναπτυξιακός Νόμος: Στο στόχαστρο και οι ελεγκτές των επιδοτήσεων
Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου – Οι πιο δημοφιλείς και οικονομικοί προορισμοί στην Ελλάδα
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.