To ειδικό σύστημα διαχείρισης κατά της δωροδοκίας, το οποίο διασφαλίζει την απόλυτη διαφάνεια σε όλο το φάσμα των συναλλαγών, η «πράσινη κάρτα» για τους συνεργαζόμενους εργολάβους για την εκπαίδευση και την πιστοποίηση κατανόησης των διαδικασιών Υγείας και Ασφάλειας της εταιρείας αλλά και ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα λειτουργίας και παρακολούθησης ταϊστρών για αρπακτικά πτηνά σε περιοχές με αιολικά πάρκα, περιελάμβανε ο φάκελος της Enel Green Power Hellas που αξιολογήθηκε με την ανώτατη διάκριση Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Η τεχνική αξιολόγηση από το QualityNet Foundation, εξέτασε κυρίως τις πρωτοβουλίες που πραγματοποιεί η εταιρεία στη χώρα, την ανάπτυξη διαλόγου με τα ενδιαφερόμενα μέρη και τον τρόπο δημοσιοποίησης μη χρηματοοικονομικών στοιχείων.

Η Enel Green Power δίνει πολύ μεγάλη έμφαση παγκοσμίως σε θέματα βιωσιμότητας. Ήδη από το 2019 οι δεσμεύσεις του Ομίλου κατά της κλιματικής αλλαγής και οι πρακτικές που ενσωματώνει στη λειτουργία της είναι εναρμονισμένες με τους παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε, ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε την επίσπευση κατά μια δεκαετία του πλάνου για πλήρη απανθρακοποίηση.

«Στοχεύουμε σε μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2040», δήλωσε σχετικά ο Αριστοτέλης Χαντάβας, Επικεφαλής Ευρώπης της Enel Green Power. «Η συγκεκριμένη διάκριση επιβεβαιώνει την πράσινη στρατηγική μας και στην Ελλάδα.

Σήμερα, η εταιρεία αναπτύσσει ένα φιλόδοξο πλάνο επενδύσεων που βασίζεται σε ένα χαρτοφυλάκιο έργων Α.Π.Ε ισχύος 1.7 GW, το οποίο περιλαμβάνει αιολικά, φωτοβολταϊκά και συστήματα αποθήκευσης με Α.Π.Ε.

«Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο συμβάλλει στον ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας, αλλά ενισχύει και τη βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών μέσω των καινοτόμων δράσεων που υλοποιεί, οι οποίες ταυτόχρονα αναβαθμίζουν το φυσικό περιβάλλον» τονίζει ο επικεφαλής της εταιρείας.