search icon

Ενέργεια & Περιβάλλον

Κινούμαι Ηλεκτρικά: Αυξάνεται στις 8.000 ευρώ η επιδότηση – Πότε ξεκινά το πρόγραμμα

Θεσπίζονται κοινωνικά κριτήρια για ΑμεΑ, τρίτεκνους και για πρώτη φορά για νέους έως 29 ετών – Το tweet του κυβερνητικού εκπροσώπου

Στην έναρξη του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Πιο συγκεκριμένα, την έναρξη του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» από τον προσεχή Απρίλιο, και την αύξηση της επιδότησης, επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ.Οικονόμου αναφέρει συγκεκριμένα: «Ξεκινάει τον Απρίλιο το «Κινούμαι Ηλεκτρικά» προϋπολογισμού 50 εκατ. ερώ. Η επιδότηση αυξάνεται στα 8.000 ευρώ και θεσπίζονται κοινωνικά κριτήρια για ΑμεΑ, τρίτεκνους και για πρώτη φορά για νέους έως 29 ετών. Με σχέδιο δίνουμε κίνητρα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης. @KostasSkrekas».

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), το νέο πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Απρίλιο και θα έχει προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ για το 2022.

Ο δεύτερος κύκλος του «Κινούμαι Ηλεκτρικά» θα έχει αναδρομική ισχύ από 1.12.2021 και οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 31.12.2023.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα:

Σε σχέση με τον πρώτο κύκλο του προγράμματος, δεν θα υπάρχει πλέον η υποχρέωση εξαγοράς του οχήματος στη λήξη της περιόδου χρονομίσθωσης. Με τον τρόπο αυτόν διευκολύνεται η αντικατάσταση των παλαιών ρυπογόνων εταιρικών στόλων.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΝΦΙΑ: «Δώρο» 350 εκατ. και 10 δόσεις στη μεσαία τάξη – Ο χάρτης των αυξομειώσεων ανά περιοχή

Η Hublot ανεβάζει τις τιμές λόγω… πληθωρισμού

Στόχος κυβερνο-επιθέσεων εταιρείες καυσίμων στην Ευρώπη

Exit mobile version