Μία νέα αρχή στη βιομηχανία ένδυσης φιλοδοξεί να κάνει η γνωστή εταιρεία Levi Strauss & Co, η οποία από κοινού με Fashion for Good προχωρά στον περιορισμό των πλαστικών συσκευασιών για τα ρούχα της.

H Levi’s όπως και πολλές άλλες με είδη ένδυσης, χρησιμοποιούν πλαστικές σακούλες ώστε να προστατεύσουν τα ρούχα από το οτιδήποτε μπορεί να υπάρχει στα εργοστάσια και στα κέντρα διανομής, που μπορεί να τα λερώσει ή να τα καταστρέψει, όπως επίσης και για τη διαλογή, αποστολή και παράδοση.

Δυστυχώς όμως, οι εν λόγω συσκευασίες δεν είναι ανακυκλώσιμες. Οι polybags που θα χρησιμοποιούνται πλέον, θα είναι κατασκευασμένες από υλικά bio-based και οι καταναλωτές θα μπορούν εύκολα να τις κομποστοποιήσουν σπίτι τους ή σε κάποιο κοντινό κέντρο κομποστοποίησης.

Όπως αναφέρει ο Τζέφρι Χογκ, επικεφαλής Βιωσιμότητας της LS&Co. σε σχετική ανακοίνωση, «αυτό το project δεν μας κινεί μόνο προς την επίτευξη του στόχου μας να εξαλείψουμε το πλαστικό μιας χρήσης, αλλά επίσης μας βάζει στην πράξη να συνεργαστούμε μεταξύ μας, ώστε να λύσουμε αυτές τις συνεχόμενες προκλήσεις του κλάδου».
Συνεχίζει λέγοντας, «Μέσα από την πλατφόρμα του Fashion for Good, μπορούμε να τεστάρουμε καινοτομίες, όπως οι polybags που κομποστοποιούνται από το σπίτι μας, οι οποίες βοηθούν τους καταναλωτές μας να ενεργοποιηθούν και να μειώσουν το πλαστικό που πετιέται στα σκουπίδια.»

Η Levi Strauss & Co. θα τρέξει το project πιλοτικά για έξι μήνες.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη για τον Ρώσο φαρσέρ που απείλησε με βόμβα το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και 6 νοσοκομεία

Η εταιρεία που σορτάρει τις μετοχές του 3ου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

Η Γερμανία «σβήνει» το σενάριο της ύφεσης – Περιμένει ανάπτυξη 0,2% το 2023