Από την ώρα που παρουσιάστηκε έκλεψε τις εντυπώσεις με το μέγεθος, τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και τις καινοτόμες εφαρμογές που ενσωματώνει. Ο λόγος για τη ΝΕΟΜ, τη high-tech πόλη των 500 δισ. που οραματίζεται ο πρίγκιπας Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, η οποία θα καταλαμβάνει 26.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας αποτελώντας την κορωνίδα του πριγκιπικού Οράματος 2030.

Ασφαλώς σε αυτή την πρωτοποριακή πόλη θα κυριαρχεί η πράσινη ενέργεια.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται ένα αντίστοιχα θηριώδες project παραγωγής υδρογόνου. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό χθες η Sungrow, παγκόσμιος προμηθευτής μετατροπέων και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, υπέγραψε συμβόλαιο με την Indian Larsen & Toubro (L&T) για την παροχή inverter skid solutions σε μια φωτοβολταϊκή μονάδα ισχύος 2,2 GWac για το έργο πράσινου υδρογόνου της NEOM.

Η NEOM Green Hydrogen Company (NGHC), μια κοινοπραξία που δημιουργήθηκε από την ACWA Power, την Air Products και τη NEOM, θα ενσωματώσει έως και 4 GW ηλιακής και αιολικής ενέργειας για την παραγωγή έως και 600 τόνων υδρογόνου ημερησίως μέχρι το τέλος του 2026.

Ακόμη η Sungrow υπέγραψε συμβόλαιο με την L&T για την προμήθεια συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας 400 MWh που περιλαμβάνουν δυναμικότητα DC 536 MW / 600 MWh στο έργο και τη λύση αρθρωτού μετατροπέα για τη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση των 2,2 GWac.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Sungrow πρόκειται για μια καινοτομία που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα τόσο των κεντρικών όσο και των μετατροπέων στοιχειοσειρών (central και string inverters) με ελάχιστη μονάδα 1,1 MW και με τη μέγιστη ισχύ να μπορεί να επεκταθεί στα 8,8 MW συνδυάζοντας οκτώ μονάδες μαζί.

Ακόμη, όπως επισημαίνεται, η λύση αυτή είναι ανθεκτική στις δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής και μπορεί να λειτουργήσει σταθερά σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένη με έξυπνη διάγνωση για τη βελτίωση της απόδοσης ισχύος και την περαιτέρω προστασία της ασφάλειας του συστήματος, ενώ αυτά τα πλεονεκτήματα συμβάλλουν στη μείωση του συνολικού λειτουργικού κόστους.

Διαβάστε ακόμη

Με μαζικούς ελέγχους και αλλαγές στο «καλάθι» και στο «πλαφόν κέρδους» η «μάχη κατά της ακρίβειας»

Τα πάνω – κάτω με τις τιμές των Rolex – Ποια ρολόγια παίρνουν τα «σκήπτρα» (διαγράμματα)

Στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου η Dotsoft

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ