Σε φάση διαρκούς «ανασχηματισμού» έχει εισέλθει ο δανέζικος κολοσσός των ΑΠΕ Ørsted.

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση για την επικείμενη παραίτηση του Thomas Thune Andersen και την ανάληψη της θέσης του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ørsted A/S από την Lene Skole, αλλά και αυτής του Αναπληρωτή Προέδρου από τον Andrew Brown, χθες το Δ.Σ. προχώρησε σε δύο ακόμη αλλαγές κορυφής.

Συγκεκριμένα, διόρισε τον Trond Westlie ως τον επόμενο Οικονομικό Διευθυντή (CFO) του Ομίλου Ørsted και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Ομάδας με ισχύ από την 1η Απριλίου 2024. Την ίδια ημερομηνία, ο Patrick Harnett θα γίνει μέλος της Εκτελεστικής Ομάδας του Ομίλου Ørsted ως Chief Operating Officer (COO).

Ο Trond Westlie έχει υπηρετήσει ως Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου στις A.P. Moller-Maersk, VEON, Telenor και Aker Kvaerner. Επί του παρόντος είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Arendals Fossekompani, μιας νορβηγικής εταιρείας βιομηχανικών επενδύσεων που επικεντρώνεται σε τεχνολογίες μετάβασης στην πράσινη ενέργεια, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Wilhelmsen, μιας νορβηγικής πολυεθνικής ναυτιλιακής εταιρείας.

Ο Patrick Harnett είναι επί του παρόντος επικεφαλής των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Ørsted και υπεύθυνος για την ανάπτυξη και την κατασκευή του έργου Hornsea 3, το οποίο θα γίνει το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο. Εντάχθηκε στην Ørsted το 2016 ως Ανώτερος Διευθυντής Έργου και έγινε Ανώτερος Διευθυντής Προγράμματος για το Hornsea 2 το 2020. Πριν από την ένταξή του στην Ørsted, κατείχε θέσεις ευθύνης στις εταιρείες Centrica και EDF Energy.

Ο Thomas Thune Andersen, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ørsted A/S, δήλωσε σχετικά: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τον Trond Westlie ως τον επόμενο Οικονομικό Διευθυντή του Ομίλου μας και τον Patrick Harnett ως τον επόμενο COO μας. Θα φέρουν ισχυρές διεθνείς οικονομικές και εκτελεστικές δεξιότητες στην Εκτελεστική Ομάδα του Ομίλου και θα υποστηρίξουν την επιτυχή εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου ανακοινώσαμε στις 7 Φεβρουαρίου 2024».

Ο Mads Nipper, Πρόεδρος του Ομίλου και Διευθύνων Σύμβουλος της Ørsted, τόνισε από την πλευρά του ότι «ο Trond Westlie έχει πολύ ισχυρές δεξιότητες από μια εντυπωσιακή καριέρα ως CFO πολλών παγκόσμιων, εισηγμένων εταιρειών, ενώ ο Patrick έχει ήδη επιδείξει τις ιδιαίτερες ικανότητες εκτέλεσης έργου χτίζοντας το Hornsea 2. Ανυπομονώ να τους καλωσορίσω».

Ο Rasmus Errboe, ο οποίος ασκεί καθήκοντα προσωρινού CFO από τις 14 Νοεμβρίου 2023, θα επιστρέψει στη θέση του ως Διευθύνων Σύμβουλος της Region Europe μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2024.

Όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, ο Andy Brown, ο οποίος ενεργεί ως προσωρινός COO από τις 14 Νοεμβρίου 2023, θα παραιτηθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2024. Το Διοικητικό Συμβούλιο πρότεινε την εκλογή του Andy Brown ως Αναπληρωτή Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου στην ετήσια γενική συνέλευση της Ørsted στις 5 Μαρτίου 2024.

Διαβάστε ακόμη

Αιγιαλοί: Το στοίχημα της κυβέρνησης για προστασία του περιβάλλοντος και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

Ρομπέρ Γκοσί: Το σχέδιο για την επόμενη μέρα στην Εθνική Ασφαλιστική (pics)

ΔΕΗ: Η Ρουμανία χτίζει ισχυρές βάσεις στη ΝΑ Ευρώπη – ΑΠΕ, ηλεκτρικά δίκτυα και άλλες δραστηριότητες θα απορροφήσουν €2,5 δισ.

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ