Ενέργεια & Περιβάλλον

Σκρέκας: Ζήτησα από τους ιδιώτες παρόχους ρεύματος να απορροφήσουν τις αυξήσεις (vid)

  • newsroom


Η ΡΑΕ ετοιμάζει «παρατηρητήριο τιμών», μέσω του οποίου οι καταναλωτές θα μπορούν να ενημερώνονται για τις τιμές τις κιλοβατώρας ανά εταιρεία

Έτοιμοι να απορροφήσουν, στο μέτρο του δυνατού, τις αναμενόμενες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, εμφανίστηκαν οι ιδιώτες πάροχοι κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τον υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και εκπροσώπους της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

Όπως αναφέρθηκε σχετικά, οι ιδιώτες πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, ήδη επεξεργάζονται σχετικά «πακέτα».

Ο κ. Σκρέκας δήλωσε ότι το υπουργείο Ενέργειας έχει κάνει από την πλευρά του το χρέος του, απορροφώντας το 80% των ανατιμήσεων στα τιμολόγια μέσω του Ειδικού Ταμείου Στήριξης και ζήτησε από τους παρόχους να αναλάβουν και αυτοί σχετικές πρωτοβουλίες .

Από την πλευρά της η ΡΑΕ ανέφερε ότι ετοιμάζει «παρατηρητήριο τιμών», μέσω του οποίου οι καταναλωτές θα μπορούν να ενημερώνονται για τις τιμές τις κιλοβατώρας ανά εταιρεία.

Μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο κ. Σκρέκας επανέλαβε ότι ζήτησε από τους ιδιώτες παρόχους ρεύματος να «απορροφήσουν» τις αυξήσεις στα τιμολόγια και είπε ότι οι επιβαρύνσεις για το 80% των νοικοκυριών με κατανάλωση έως 600 κιλοβατώρες θα είναι μικρή.

Διαβάστε ακόμα: 

Σκρέκας: Οι επιδοτήσεις στα τιμολόγια ρεύματος αφορούν όλους τους καταναλωτές 

Κωνσταντίνος Ροδόπουλος: Αντιπρόεδρος του EVBB o πρόεδρος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ 

Ολοταχώς για πάνω από το 60% του 2019 ο ελληνικός τουρισμός