Η αύξηση της τουριστικής κίνησης φέρνει μεγαλύτερη συνδεσιμότητα στα δρομολόγια μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με τελευταία την προσθήκη της Air Arabia που προσθέτει την Αθήνα στο θερινό της πρόγραμμα, αποτελώντας και μία ακόμη, νέα προσθήκη αεροπορικής για τη φετινή χρονιά στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας.

Με βάση τα πιο πρόσφατα δεδομένα της κίνησης, ο όγκος επιβατών μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Αθήνας σημείωσε άνοδο της τάξεως του 22% για την περίοδο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2023, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο, προ πανδημίας, το 2019. Είναι αξιοσημείωτο επιπλέον το γεγονός ότι η μεταξύ ΗΑΕ και Αθήνας αυξήθηκε όχι μόνο στις απευθείας συνδέσεις αλλά και στις υπηρεσίες 1 στάσης, σε ποσοστό της τάξεως του 13%, με βάση τα στοιχεία του αεροδρομίου.

Τώρα, με βάση το σχετικό πλάνο, η AirArabia, θα συνδέει τη Σάρτζα με την ελληνική πρωτεύουσα 4 φορές την εβδομάδα από το καλοκαίρι του 2024, ξεκινώντας την απευθείας σύνδεση από τον Ιούνιο, με την εταιρεία να αποτελεί μία από τις νέες αεροπορικές φέτος σε έναν επίσης καινούριο προορισμό για το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Από την πλευρά της, η Air Arabia η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στη Μ. Ανατολή και στη Β. Αφρική, στοχεύει τόσο στον τουρισμό αναψυχής όσο και στους επαγγελματίες ταξιδιώτες, προωθώντας πιο οικονομικά ταξίδια.

Προ πανδημίας, το 2019, η Αθήνα συνδεόταν με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με την Emirates και την Etihad Airways (με τα αεροδρόμια σε Ντουμπάι και Αμπου Ντάμπι). Ωστόσο στη συνέχεια, η αυξημένη ζήτηση για ταξίδια μεταξύ ΗΑΕ και Αθήνας, είχε ως αποτέλεσμα την προσθήκη της WizzAir Abu Dhabi, η οποία εισήγαγε το πρώτο της ευρωπαϊκό δρομολόγιο προς την Αθήνα τον Ιανουάριο 2021. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τους περιορισμούς της πανδημίας, η κίνηση στο δρομολόγιο υπερδιπλασιάστηκε (+132%) το 2022 έναντι του 2021 και αυξήθηκε περαιτέρω το 2023 κατά 70% σε σύγκριση με το 2022.

Συνολικά, η ζήτηση για ταξίδια μεταξύ ΗΑΕ και Αθήνας αυξήθηκε περαιτέρω, με την Aegean Airlines να εκκινεί και αυτή την πρώτη απευθείας σύνδεση προς το Ντουμπάι το Νοέμβριο του 2023, με συχνότητα 6 εβδομαδιαίες πτήσεις για τη χειμερινή περίοδο 2023/2024 και καθημερινά δρομολόγια κατά την επερχόμενη θερινή περίοδο.

Διαβάστε ακόμη

Στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου το «μπρα ντε φερ» Viva – JP Morgan – Το χρονικό της αντιδικίας και οι αποστάσεις της fintech

Hi-Tech έλεγχοι της εφορίας: Mε φορητές κάμερες, τάμπλετ και σκάνερ βγαίνουν περιπολία οι ελεγκτές

Στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου το «μπρα ντε φερ» Viva – JP Morgan – Το χρονικό της αντιδικίας και οι αποστάσεις της fintech

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ