Μία ακόμη ηχηρή προσθήκη στην ξενοδοχειακή πιάτσα της Αθήνας στην περιοχή γύρω από την Ομόνοια έρχεται λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, λειτουργώντας ως μία ακόμη σημαντική τονωτική «ένεση» στην περιοχή.

Ο λόγος για το ‘’Athens Key Hotel’’, το ολοκαίνουριο εγχείρημα της Zeus International Hotels & Resorts του Χάρη Σιγανού, που όπως και στην περίπτωση του 5άστερου Wyndham Grand της πλατείας Καραϊσκάκη συνεργάζεται με τον αμερικανικό ξενοδοχειακό κολοσσό για το νέο ξενοδοχείο, αυτή τη φορά με το brand ‘’Τrademark’’ να βάζει την υπογραφή του ως συνδεδεμένη μονάδα (affiliated). Το Athens Key Hotel Trademark Collection by Wyndham, 4+ αστέρων έρχεται στη θέση του παλιού ξενοδοχείου «Κάνιγγος 21» στη συμβολή των οδών Κάνιγγος με την Χαλκοκονδύλη 12, το οποίο είχε κατεβάσει ρολά το 2010 λόγω αδυναμίας καταβολής των ενοικίων από τον τότε μισθωτή, θύμα της κρίσης που βίωσε ο τουρισμός της Αθήνας στις αρχές της περασμένης δεκαετίας.

Το κτίριο είναι ένα από τα «ασφαλιστικά» ακίνητα της Αθήνας το οποίο μισθώθηκε τελικά το 2019, για περίοδο 30 ετών, με σύμβαση μακροχρόνιας παραχώρησης από την Zeus, στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας που είχε πραγματοποιήσει το Τ.Ε.Α. Ε.Α.Π.Α.Ε. (Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης – Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων). Η Ζeus ανέλαβε την πλήρη ανακαίνιση του κτιρίου των 3.500 τμ., ωστόσο η λειτουργία του καθυστέρησε λόγω της πανδημίας.

Τώρα, η νέα μονάδα διαθέτει 76 υπερσύγχρονα μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια και το Athens Key Rooftop Bar Restaurant με θέα την Ακρόπολη και το λόφο του Λυκαβηττού, το οποίο θα λειτουργήσει επίσης πριν από τα Χριστούγεννα. Το κοινό στο οποίο απευθύνεται το Athens Key Hotel είναι για όσους επισκέπτονται την Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους και αναψυχή, ενώ διαθέτει και ένα μικρό συνεδριακό χώρο, με τα πρώτα μηνύματα, ως προς τη ζήτηση, κατά τις πληροφορίες να είναι θετικά.

Θετικό, αναμφισβήτητα, είναι και το «αποτύπωμα» στην ευρύτερη περιοχή, η οποία δέχεται μία ακόμη τονωτική ένεση από τον κλάδο της φιλοξενίας και μάλιστα σε ένα ακίνητο στην «καρδιά» της πόλης, το οποίο ήταν για πάνω από μία δεκαετία κλειστό.

Αντίστοιχα, επιβεβαιώνεται και η ψήφος εμπιστοσύνης -πέραν των εγχώριων παικτών της αγοράς όπως η γνωστή εταιρεία διαχείρισης Zeus- και των ξένων όπως η Wyndham, η οποία ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στη χώρα μας προ εξαετίας, το 2016, μέσω της Zeus στην πλατεία Καραϊσκάκη βάζοντας τότε ένα μεγάλο στοίχημα σε μία «δύσκολη» περιοχή.

Η συνεργασία των δύο πλευρών, χωρίς να έχει τη μορφή franchise, ενδυναμώνεται τώρα με το νέο Αthens Key Hotel, ενώ έχει ήδη… ανηφορίσει και στη Θεσσαλονίκη με το Lazart Hotel, 5 αστέρων, που εντάχθηκε επίσης στην «ομπρέλα» των Trademark Collection By Wyndham. Zeus και Wyndham συνεργάζονται επίσης για τα ξενοδοχεία Ramada by Wyndham Athens Attica Riviera στο Μάτι, Dolce Athens Attica Riviera στη Βραυρώνα, Wyndham Grand Crete Mirabello Bay στην Κρήτη.

Η Zeus International Hotels & Resorts, δραστηριοποιείται αυτή την στιγμή σε πάνω από 5 χώρες και με περισσότερα από 25 ξενοδοχεία, στην αγορά της διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων, αποτελώντας βασικό στρατηγικό συνεργάτη των μεγαλύτερων ξενοδοχειακών αλυσίδων στον κόσμο, όπως των Wyndham Hotels & Resorts, Radisson Hotels, Hilton Hotels, Marriott Hotels και άλλων θεσμικών επενδυτών.

Διαβάστε ακόμη 

Ενέργεια: Έκρηξη τιμών σε Ελλάδα και Ευρώπη για ρεύμα και φυσικό αέριο

Οι 6 κορυφαίοι υποδηματοποιοί στον κόσμο και η αξεπέραστη τέχνη τους

Γιατί είναι σπουδαίος ο πίνακας “Marilyn” των 195 εκατομμυρίων δολαρίων