Στο επόμενο βήμα προχωρά η Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ για τη νέα, μικτή τουριστική επένδυση 5 αστέρων που σχεδιάζει στη Μονεμβασιά αρχικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ.

Η εισηγμένη Επενδυτική Ακινήτων προχώρησε προ ημερών στη σύσταση της νέας εταιρείας με την επωνυμία «ΞΙΦΙΑΣ Real Estate» με μετοχικό κεφάλαιο 2 εκατ. ευρώ στην οποία εισφέρεται τμήμα του παραθαλάσσιου ακινήτου όπου θα υλοποιηθεί το project για τη δημιουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων με 30 δωμάτια με βάση το αρχικό επενδυτικό πλάνο. Πέραν της ξενοδοχειακής μονάδας, το project περιλαμβάνει και κατοικίες, οι οποίες θα κατασκευαστούν σταδιακά.

Η συνολική έκταση ιδιοκτησίας του ομίλου στην περιοχή αφορά μία επιφάνεια κοντά στα 17 στρέμματα που έχει αποκτηθεί από την Mπλε Κέδρος το 2015, ενώ το τμήμα του ακινήτου το οποίο εισφέρεται στη νέα εταιρεία και προορίζεται για τη δημιουργία του ξενοδοχείου είναι 3.804 τ.μ.. Με βάση μάλιστα τη σχετική εκτίμηση «το ακίνητο θεωρείται εκ των προνομιακότερων της περιοχής και από μακροσκοπική έρευνα φαίνεται να έχει ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα».

Το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας καλύπτεται κατά το ποσό του 1,06 εκατ. ευρώ σε μετρητά από την ιδρύτρια Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ και κατά το ποσό των 940 χιλ. ευρώ, όπως έχει προκύψει κατόπιν της σχετικής εκτίμησης, με εισφορά σε είδος του τμήματος του ακινήτου στον οικισμό Ξηφιά. Πρόεδρος της νέας εταιρείας είναι ο κ. Μιχαήλ Ευμορφίδης και διευθύνων σύμβουλος ο κ. Χρήστος Μπομπόλιας.

Στο σχεδιασμό της διοίκησης ως προς το συγκεκριμένο project είναι το έργο να πληροί τα κριτήρια του οικολογικού τουρισμού, ενώ με βάση τις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις, πέραν του ξενοδοχείου, στόχος είναι η δημιουργία σταδιακά περί των 59 συνολικά κατοικιών στο υπόλοιπο μέρος της έκτασης.

Η εν λόγω επένδυση είναι και η πιο ώριμη από τις νέες τουριστικές επενδύσεις που σχεδιάζει αυτή την στιγμή η εταιρεία εκτός Αθηνών (σ.σ. στο κέντρο και συγκεκριμένα στου Μακρυγιάννη έχει δρομολογηθεί η δημιουργία ενός ακόμη ξενοδοχείου επί της οδού επί των οδών Δημητρακοπούλου 21-25 και Φαλήρου 22-22Β), έχοντας αποκτήσει ως γνωστόν και έτερη έκταση στην Αχαϊα για αντίστοιχο project που θα περιλαμβάνει επίσης ξενοδοχείο με τουριστικές κατοικίες.

Συνολικά αυτή την στιγμή, το χαρτοφυλάκιο της Μπλε Κέδρος, μετά και τις νέες προσθήκες μέσα στον Απρίλιο, αντιστοιχεί σε 38 ακίνητα, με μία συνολική αγοραία αξία της τάξεως των 106,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα ετησιοποιημένα μισθωτικά έσοδα φτάνουν τα 6,6 εκατ. ευρώ. Η συνολική απόδοση των μισθωμένων ακινήτων φτάνει το 8,4%.

Διαβάστε ακόμη 

Ποιο είναι το top – 5 των ξένων αγορών για την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2023

Investor Day για την Alpha Bank: Τι θα προβλέπει το νέο στρατηγικό σχέδιο για την τριετία 2023 – 2025

Χρέη στους Δήμους: «Στενεύουν» τα χρονικά περιθώρια για ρύθμιση με έως 72 δόσεις

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ