Με ορίζοντα το 2024 αναμένεται να λειτουργήσει η νέα πολυτελής boutique μονάδα με σουίτες στην οδό Ζαλοκώστα, στο διατηρητέο ιδιοκτησίας του e-ΕΦΚΑ που έχει μισθώσει η ΛΑΜΨΑ με μακροχρόνια μίσθωση σε πολύ κοντινή απόσταση από το κτίριο της Βουλής και την πλατεία Συντάγματος.

Το νέο project του ομίλου, άνω των 2,5 εκατ. ευρώ σε ένα από τα μοναδικά ακίνητα του κέντρου της Αθήνας με πλούσια ιστορία- δεδομένου ότι την περίοδο της Κατοχής στέγαζε στα υπόγειά του τα κρατητήρια της Γκεστάπο- θα απαιτήσει σειρά αδειοδοτικών διαδικασιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού αλλά και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ενώ από την πλευρά του, ο επενδυτής, θα υποβάλλει τους σχετικούς φακέλους από το Σεπτέμβριο.

Στόχος η νέα boutique μονάδα να συμπληρώσει σε σουίτες το 5άστερο Athens Capital MGallery, το πιο νέο (κι επιτυχημένο, αν ληφθούν υπόψη οι υψηλές πληρότητες) εγχείρημα στην πλατεία Συντάγματος του ομίλου με τα εμβληματικά Μεγάλη Βρεταννία και King George.

To 1.854 τ.μ. διατηρητέο κτήριο, στον πεζόδρομο της οδού Ζαλοκώστα, στον αριθμό 7-9 κατασκευάστηκε τη δεκαετία το ’30 και ήταν στην ιδιοκτησία του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, περνώντας εν συνεχεία κάτω από την ομπρέλα του e- EΦΚΑ, που ολοκλήρωσε πέρυσι το διαγωνισμό για τη μακροχρόνια μίσθωσή του.

Οσον αφορά γενικότερα την πορεία της φετινής σεζόν για τον όμιλο ΛΑΜΨΑ (Μεγάλη Βρεταννία, King George, Athens Capital Hotel – MGallery, Sheraton Rhodes Resort Hyatt Regency” και Excelsior Mercure στο Βελιγράδι) , οι πληρότητες ακόμη υστερούν σε σύγκριση με αυτές του 2019 -δεδομένου ότι βασικοί τομείς του τουρισμού της Αθήνας, όπως π.χ. τα συνέδρια και οι εκδηλώσεις δεν έχουν ακόμη ανακάμψει.

Ωστόσο, τα έσοδα στο τέλος του 2022 και υπό την προϋπόθεση ότι οι γενικότερες συνθήκες θα διατηρηθούν ως έχουν θα είναι αυξημένα με συνολική πληρότητα κοντά στο 65%- 67% λόγω και της αύξησης της μέσης τιμής δωματίου.

Από την άλλη πλευρά, οι παράμετροι της αβεβαιότητας που ξεκίνησαν από την πανδημία πριν από δυόμιση χρόνια μέχρι τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τον αντίκτυπο σε όλα τα επίπεδα, παραμένουν με μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας από το φθινόπωρο και μετά το ενεργειακό ζήτημα σε όλες του τις πτυχές.

Κι αν η διάθεση για ταξίδια παραμένει στο ζενίθ στη διάρκεια του καλοκαιριού, η αγορά εκφράζει την ανησυχία της για τους φθινοπωρινούς μήνες στην Αθήνα, τόσο από πλευράς της διάθεσης του κοινού να ταξιδέψει όσο και από πλευράς κόστους για τις επιχειρήσεις, που μπορεί να έχουν να αντιμετωπίσουν έως και διπλάσιο ενεργειακό κόστος, πέραν και των αυξημένων δαπανών σε ποσοστό 30% στο κομμάτι των προμηθειών.

Διαβάστε ακόμα

Eurostat: Αποκαλυπτήρια πληθωρισμού – πρόκριμα για νέα μέτρα

Ο άσχετος της ψηφιακής παρέας, ο λύκος Σωκράτης, το σφυρί του Λούβαρη και δυο νέα deals

O θρυλικός επενδυτής στη Silicon Valley που τα έβαλε με τη Wall Street και κέρδισε