Επενδύσεις

Οne & Only Kea Resort: Πολυτελείς βίλες αξίας €45 εκατ. θα πουληθούν έως το τέλος του 2021 στην Τζια (pics)

  • Στεφανία Σούκη


Οι τιμές ξεκινούν από 1 εκατ. ευρώ και ανεβαίνουν ανάλογα με τις απαιτήσεις, ακόμη και πάνω από τα 5 εκατ. ευρώ - Πώς προχωρά το project της Kerzner International με τον όμιλο της Dolphin

Βίλες συνολικής αξίας άνω των 45 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα έχουν πουληθεί έως το τέλος του 2021 στο One & Only Kea Resort, το πεντάστερο resort στην Τζιά που πρόκειται να λειτουργήσει το 2022.

Οι πωλήσεις των πολυτελών κατοικιών του project της Kerzner International με τον όμιλο της Dolphin ξεκίνησαν επισήμως μέσα στην πανδημία, τον Ιούνιο του 2020 και ήδη μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί συνολικά εννέα πωλήσεις ιδιωτικών κατοικιών, συμπεριλαμβανομένων και των πέντε διαμερισμάτων ενός υπνοδωματίου που διατίθενται προς πώληση ως ‘’προϊόν’’ με εγγυημένη απόδοση.

Η πλειοψηφία των αγοραστών προέρχεται από τη Δυτική Ευρώπη και έχουν εξοικείωση με το brand του One & Only, αποτελώντας πελάτες της γνωστής αλυσίδας. Επιπλέον τέσσερις πωλήσεις ιδιωτικών κατοικιών αναμένεται να υπογραφούν έως το τέλος του έτους, ανεβάζοντας τελικά τη συνολική αξία των πωλήσεων στα 45 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες σε όλο το project, συμπεριλαμβανομένου και του ξενοδοχείου.

Η πλειονότητα των έργων υποδομής σε σχέση με το ξενοδοχειακό τμήμα της επένδυσης έχουν ολοκληρωθεί, ενώ έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό τόσο το κυρίως ξενοδοχειακό συγκρότημα όσο και τα δωμάτια, το σπα κ.α., ενώ προχωρά και ο σχεδιασμός του beach club με στόχο οι κατασκευαστικές εργασίες να ξεκινήσουν πριν το τέλος του 2021. Αντίστοιχα έχουν ξεκινήσει και οι εργασίες κατασκευής των πρώτων κατοικιών που έχουν ήδη πουληθεί και θα εξελίσσονται σε συνδυασμό και με τις εργασίες στο ξενοδοχείο.

Το One & Only Kea Resort περιλαμβάνει 75 ανεξάρτητες βίλες με πισίνες και έναν περιορισμένο αριθμό One & Only ιδιωτικών κατοικιών, ενώ η έναρξη λειτουργίας έχει πάρει αναβολή (από το 2021 στο 2022) λόγω της πανδημίας.

Οσον αφορά τις κατοικίες, οι τιμές ξεκινούν από 1 εκατ. ευρώ και ανεβαίνουν ανάλογα με τις απαιτήσεις, ακόμη και πάνω από τα 5 εκατ. ευρώ. Oι μικρότερες βίλες είναι 107 τ.μ. και διαθέτουν ένα υπνοδωμάτιο, ενώ οι βίλες των δύο υπνοδωματίων έχουν επιφάνεια 283 τ.μ. (συν οι εξωτερικοί χώροι).

Οι μεγαλύτερες βίλες των τριών υπνοδωματίων 400 τ.μ. διαθέτουν εξωτερικούς χώρους επιφάνειας 705 τ.μ. και 225 τ..μ. (στεγασμένοι) και η συνολική επιφάνεια των οικοπέδων είναι 5,8 στρέμματα, ενώ διατίθενται και βίλες πέντε υπνοδωματίων με εσωτερικούς χώρους 824 τ.μ. και εξωτερικούς χώρους σχεδόν 2.200 τ.μ. σε οικόπεδα των 7,1 στρεμμάτων.

Οι One & Only κατοικίες θα έχουν επίσης ιδιωτικές πισίνες και ιδιωτική πρόσβαση στην παραλία.  

Υπενθυμίζεται εδώ ότι το συνολικό κόστος επένδυσης υπολογίζεται να ανέλθει σε 150 εκατ. ευρώ από την κοινοπραξία της Kerzner International, της Dolphin Capital Investors, της Dolphin Capital Partners και της Heah & Co, ενώ η Dolphin Capital Partners διατηρεί αυτή την στιγμή τη διαχείριση του project και των πωλήσεων.

Η Κerzner International μέσω των θυγατρικών της, δραστηριοποιείται στον τομέα της ανάπτυξης και διαχείρισης θέρετρων προορισμού, υπερπολυτελών ξενοδοχείων και κατοικιών, καθώς και καινοτόμων εμπειριών ψυχαγωγίας και τυχερών παιγνίων με τα Οne & Only, Atlantis και Mazagan Beach & Golf Resort.

Με το πολυτελές brand της One & Only, η Kerzner διαχειρίζεται μερικά από τα κορυφαία θέρετρα υπερπολυτελείας παγκοσμίως, που βρίσκονται στο Μεξικό, τον Μαυρίκιο, τις Μαλδίβες, τη Νότια Αφρική, το Ντουμπάι, τη Ρουάντα, τη Μαλαισία, το Μαυροβούνιο και την Αυστραλία, ενώ ειδικά στην Ελλάδα έχει ανακοινώσει και το νέο One & Only στα Αστέρια Γλυφάδας στην επένδυση που ‘’τρέχει’’ η Grivalia.

Διαβάστε ακόμη: 

Καραμανλής: Αλλάζει όλος ο σχεδιασμός για τα δημόσια έργα – «Στις ράγες» υποδομές €8,3 δισ. μέχρι το τέλος του έτους

«Αιολική Βερμίου»: «Πράσινο» από το ΥΠΕΝ στο mega project των 350 εκατ. ευρώ

Attica Bank: Στο Δ.Σ. οι δηλώσεις ενδιαφέροντος για την ΑΜΚ – Προς παράταση η προθεσμία της 30ής Σεπτεμβρίου